Manhart Toyota Supra – san svakog tjunera

Manhart se specijalizovao tuniranje BMW modela, ali ova kompanija počela je da unapređuje i legendarne Toyote. Sada je Manhart odlučio da unapredi Toyota Supra GR 550 model i napravi od njega pravu zverinu.

Krenuvši sa unapređenjima ispod haube,  Manhart je već snažni 3.0-litarski šestocilindrični motor opremio nadograđenim turbopunjačem, usisnikom za vazduh od karbonskih vlakana i optimizovanim ECU sistemom. Tu su i nove cevi za punjenje, radijator visokih performansi i sportski izduvni sistem koji „ostavlja jak utisak svojim grubim zvukom“.

Zahvaljujući ovim modifikacijama, motor razvija 542 ks i 770 Nm obrtnog momenta. To je porast od 207 i 270 Nm od standardne Supre, što je i te kako veliko povećanje.

Manhart nije rekao koliko je brz model, ali nadograđena Supra 3.0 od 2021. godine koja ima 382 ks i 499 Nm obrtnog momenta - može da ubrza od 0-100 km / h za 3,9 sekundi. S obzirom na novo unapređenje, Manhart Supra bi verovatnu ovu brzinu postigla za 3 sekunde.

Bez obzira na brzinu, GR 550 izgleda prilično agresivno jer je opremljen zlatnim omotom, sportskom grafikom i prednjim spojlerom kompanije AC Schnitzer. Model takođe sadrži aerodinamične bočne sajtne, H&R opruge za spuštanje i 20-inčne točkove sa satenskom crnom završnom obradom.

Manhart nije otkrio koliko će ova unapređena Toyota koštati, ali verujemo da neće biti jeftina.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group