Manhart predstavlja unikatni salonski BMW M5 model

Kada kompanija BMW izbaci novi model, možemo biti sigurni da će se njega u jednom trenutku dokopati i legendarna tjuning kuća Manhart...

Ovo je unikatni MANHART MH5 GTR model, salon sa četvoro vrata sa stilom superauomobila, baziranim na već veoma impresivnom M5 CS (Competition Sport) automobilu.

M5 CS pomera granice standardnog M5 modela na viši nivo, redukujući kilažu za sedamdeset kilograma, zahvaljujući ekstenzivnoj upotrebi ugljeničnih vlakana kompanije BMW, kako spolja, tako i u enterijeru putničke kabine. 4,4 litara veliki bi-turbo V8 motor takođe proizvodi nešto više snage, za konačnih 635 ks, ali kao što možete zamisliti, ovo nije dovoljno za kompaniju kao što je Manhart.

Kao rezultat toga, MH5 GTR sada poseduje MHtronik čip tjuning i Manhart karbonske usisnike vazduha koji zajedno podižu snagu na 788 ks i 935 Nm obrtnog momenta. U fabričkoj varijanti, M5 CS specifikacija može dostići stotku iz mesta za svega tri sekunde, dok ovaj zavidni dodatak snage može skresati nekoliko desetinki bez ikakve sumnje.

Ova snaga se prenosi na asfalt putem ojačanih Manhart Classic Line aluminijumskih točkova, sa Y krakovima felni, koji mere 9×21 napred i 10.5×21 inča pozadi i postavljeni su ispod rubova uz pomoć kompleta novih amortizera. Na karoseriji možemo videti Moonlight foliju koja pruža automobilu svetlucavu, svilenkastu tamno plavu estetiku, zajedno sa trakom na šoferšajbni, novim znakovima i obiljem ugljeničnih vlakana, koja su najdominantnija na zadnjoj strani.

U ovom delu moguće je videti lajsnu spojlera i karbonski difuzor ispod kog se nalazi kvad postavka izduvnih grana od 102 mm, koje mogu biti obložene keramikom ili kreirane od ugljeničnih vlakana, takođe. Za razliku od ostalih Manhart modela, ovaj MH5 GTR predstavlja unikat. Automobil će biti izlagan od sedmog do dvanaestog septembra na IAA Mobility 2021 događaju u Minhenu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group