Manhart predstavlja svoj X3 M model sa više od 600 ks

Više slika

Više slika

BMW je već osvežio svoje X3 M i X4 M linije bez povećanja njihove izlazne snage i performansi...

Međutim, za sve koji žele nešto još moćnije od 503 ks u Competition varijanti, tu je legendarni nemački tjuner Manhart. MHX3 600 je baziran na X3 modelu i svojim kupcima nudi brojna poboljšanja, kako po pitanju dizajna, tako i performansi. Model koji je predstavljen u galeriji nazvan je Limited 01/10 što znači da je prvi od svega deset specijalnih izdanja koja će doći iz grada Vupertala.

Trolitarski inlajn šestocilindraš, duplog turbo punjenja, tjuniran je kako bi stvarao 626 ks i 785 Nm obrtnog momenta. Ovo je poboljšanje za 123 ks i 135 Nm obrtnog momenta u poređenju sa fabričkim modelom X3 M Competition, nastalo zahvaljujući MHtronic pomoćnoj kontrolnoj jedinici. Ista poboljšanja ponuđena su i za modele MH3 600 bazirane na M3 verzijama koji poseduju identične motore.

SUV mašina orijentisana ka performansama takođe poseduje prednosti izduvnog sistema od nerđajućeg čelika, sa kontrolom ventila, kvad karbonskim granama i opcionih 300 ćelijskih ili 200 ćelijskih HJS katalizatora za strana tržišta.

Kao što možemo videti na fotografijama, MHX3 600 Limited 01/10 model baziran je na seriji X3 M modela pre revizije. Mat tamno/plava boja akcentovana je Manhart oznakama, koje izgledaju savršeno na mišićavoj karoseriji BMW automobila. Kako bi dodatno začinili stvari, inžinjeri ovog tjunera dodali su spliter od ugljeničnih vlakana, akcente na usisnicima vazduha, bočnim škrgama, poklopcima retrovizora i zadnjem difuzoru. Još dodatnih delova od ugljeničnih vlakana mogu biti viđeni unutar putničke kabine, dok su svi BMW logoi zamenjeni tjunerovim emblemima.

Nemačka kompanija takođe je dodala i komplet dvadeset i dva inča velikih aluminijumskih točkova, opremljenih lepljivim gumama, koje mere 255/35ZR22 napred i 295/30ZR22 pozadi. Vešanje je poboljšano H&R amortizerima i sada spušta automobil za trideset milimetara bliže zemlji i poboljšava upravljanje.

Manhart je predstavio i drugi primerak svog MHX3 600 modela na Facebook stranici i njegovu fotografiju ispratio cenom od 118.000 evra. Radi poređenja, važno je napomenuti da je X3 u M izdanju startovao sa cenom od oko 60.000 evra, ali su verzije tjuning kuće Manhart bazirane na dosta skupljim X3 M Competition serijama. Pored toga, nemački tjuner obezbedio je identične vizuelne i performansne modifikacije za X4 M Competition modele sportskog dizajna.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group