Manhart od BMW M dizelaša pravi još moćniju i lepšu mašinu

Više slika

Više slika

BMW M340d je oduvek bio čudan automobil jer je kao srednji M sedan sa dizel agregatom sa lakoćom bio nadmašen po pitanju performansi od strane benzinskog M340i modela, ali ovoga puta nemački tjuner Manhart donosi rešenje koje ga čini doslednim svog benzinskog brata...

Nazvan MH3 400D, novi model kompanije Manhart ne samo da poseduje performanse svog sedan rođaka, već takođe dodaje nešto više kada je reč o sveukupnom dizajnu. Modifikacije startuju ispod haube, gde je tjuner ugradio svoj MHtronik čiptjuning kako bi snagu automobila podigao sa standardnih 340 ks i 700 Nm, na nešto zavidnijih 380 ks i 770 Nm obrtnog moementa. Kako bismo ove cifre postavili u perspektivu, bitno je naglasiti da M340i benzinska linija poseduje 382 ks i 500 Nm obrtnog momenta.

Sa druge strane, kada je reč o dizajnu automobila, on se ističe u poređenju sa svakim drugim M3540i modelom srebrnim i crvenim trkačkim linijama koje se protežu bočnim delovima, preko haube i krova. Manhart je takođe ugradio i spojler od ugljeničnih vlakana izveden iz M Performance opsega, sa kojim u pratnji stiže daleko agresivniji difuzor. Automobil je sada postavljen na H&R amortizere koji spuštaju automobil za četerdeset milimetara na prednjoj i trideset milimetara na zadnjoj osovini.

Naravno, Manhart je jednostavno morao da zameni točkove sovjim ličnim, prelepim modelima u mat crnoj boji, koji mere 20x9 napred i 20x10,5 pozadi i stižu sa gumama od 255/30 napred i 275/30 pozadi. Za kompletiranje modifikacija, kompanija Manhart je dodala nove M sport školjke na zadnje delove sportskih sedišta, karbonske pedale i osvetljene Manhart oznake na pragovi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group