Manhart i od Tesle može napraviti predivan automobil

Više slika

Više slika

Električni automobili su veoma brzi ali su zanimljivi koliko i vožnja trolejbusom, tako da niko nije preterano agilan po pitanju tjuniranja ovakve vrste vozila, kao što je to slučaj sa četvorotočkašima ispod čije haube se nalaze motori unutrašnjeg sagorevanja...

Međutim, ovo nikako ne može sprečiti legendarnu tjuning kompaniju Manhart od stvaranja Tesla automobila baziranog na Model 3 varijanti, poznatu kao TM3 720.

Kada raščlanimo ovo ime možemo pronaći akronim samog automobila, pored kog se nalazi cifra "720", koja je povezana sa novom snagom potpuno električnog automobila. Nova mašina dobila je povećanje snage sa 513 na 550 ks i 660 na 720 Nm obrtnog momenta, što je omogućeno modifikacijom duple konfiguracije pokretačkog sklopa i pogona na svim točkovima, praćenog litijum jonskom baterijom od 82 kWh, pojačanih dodatno MANHART MHTronik Powerbox čip tjuningom.

Dodatno, ovaj Model 3 sada je dosta niži takođe, zahvaljujući kompletu H&R amortizera, dok mu je vešanje nešto kruće jer je prošlo kroz tjuning program kompanije MANHART. Kočnioni sistem takođe je modifikovan, dok svi kupci mogu opremiti svoje Model 3 varijante MANHART Baracuda felnama u Platinum Grey nijansi, koja pruža savršen kontrast paketu opreme za karoseriju, koja uključuje posebne nalepnice, lajsnu prednjeg splitera od ugljeničnih vlakana i opciono zatamnjena stakla, između ostalog.

MANHART TM3 720 predstavlja prvi projekat tjuning kompanije u polju potpuno električnih automobila, a slobodno možemo reći da je ovo jedini Tesla koji bismo rado posedovali.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group