Manhart čini BMW M3 Competition još brutalnijom mašinom

Više slika

Više slika

Manhart je zvanično predstavio svoju viziju BMW M3 Competition modela, nazvanog MH3 600, nekoliko meseci nakon što je predstavljen putem niza rendera...

Popularni nemački tjuner startovao je radove na M3 Competition modelu ispod haube, dodajući svoje finese radi poboljšanja trolitarske šestocilindrične jedinice duplog turbo punjenja, podižući njenu snagu na 626 ks i 780 Nm obrtnog momenta.

Manhart nije naveo vreme ubrzanja do stotke iz mesta, ali je tjuner istakao da njegov MH3 može dostići dvesta kilometara na sat ispod 10,5 sekundi i razviti 250 km/h ispod sedamnaest sekudni, što je za četiri sekunde brže od standardnog M3 Cometition modela. Štaviše, tjunirani sportski sedan zahteva svega 6,26 sekundi kako bi sa stotke stigao do 200 km/h.

Pored tjuniranja motornog softvera, Manhart je instalirao i novi izduvni sistem koji poseduje zadnje prigušivače od nerđajućeg čelika, funkciju kontrole ventila i četiri izduvne grane od 100 mm, koje mogu biti finiširane ugljeničnim vlaknima ili obložene keramičkim slojem. Kupci takođe mogu odabrati i trkački inspirisane grane bez konvertera ili katalizator sa 200 ćelija. Manhart je uklonio i standardne OPF/GPF filtere koji mogu biti pronađeni na fabričkom izduvu.

Brojne druge promene kreirane su takođe. Na primer, komplet H&R opruga može biti podešen kako bi spustio automobil niže na prednjoj strani za 30 mm i zadnjoj osovini za 10 mm, dok se svi zainteresovani mogu opredeliti za komplet KW podesivih amortizera na sve četiri strane. Brojna unapređenja kočionog sistema takođe će se naći u ponudi.

Kako bi se M3 Competition tjuniran od strane kompanije Manhart još više isticao na putu, tu su dvadeset i jedan inč veliki točkovi, ispraćeni gumama veličine 255/30 i 295/25 napred-pozadi. Brojni aksesoari od ugljeničnih vlakana dodati su eksterijeru, uključujući prednji spliter, zadnji spojler, pragove i bočne usisnike vazduha na branuku iz M Performance opsega. Na kraju, Manhart nudi brojne finiše i segmente od ugljeničnih vlakana i u enterijeru putničke kabine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group