Ludački Mazda3 model sa rotacionim motorom i 1.200 ks

Pikes Peak Hill Climb brdski uspon sledeće godine slavi stoti rođendan, a do sada je ova trka bila domaćin brojnim brutalno modifikovanim vozilima...

Međutim, samo nekoliko primera je unikatno kao ovaj predstavljeni projekat Mazda3 hečbek modela, koji će posedovati preko 1.000 ks, rotacioni motor i pogon na zadnjoj osovini.

Trenutna generacija Mazda3 modela ne poseduje preterano veliku podršku tjunera, tako da je pogled na nešto ovako interesantno izuzetna retkost u najmanju ruku. Ideja za ovakvu mašinu dolazi od novozelandskog driftera Majkla Videta, koji je veoma iskusan po pitanju vožnje rotaciono pokretanih vozila, a najverovatnije će upravo on doneti svoje znanje i iskustvo tokom kreiranja ovog posebnog Mazda3 modela.

Motor koji je planiran za upotrebu u ovom modelu jeste Wnakel rotaciona mašina sa četiri rotora, koja će prema planovima izbacivati 1.200 ks, čak i u uslovima značajno smanjenog vazdušnog pritiska koji se može iskusiti na velikim visinama Pikes Peak staze.

Pored toga, kao što smo već pomenuli, automobil će stići sa pogonom na zadnjim točkovima, umesto uobičajenog pogona na prednjoj osovini ili na svim točkovima, stoga nas ne bi uopšte iznenadilo ako je Videt iskoristio modifikovanu verziju svoje postavke pogona na obe osovine za ovu posebnu konverziju.

Po pitanju aerodinamike, automobil predstavljen renderima na Videtovom Instagram nalogu, poseduje velike čin splitere, šasijski montirano krilo, dva zadnja heč spojlera, jedan na vrhu i drugi na dnu zadnjeg prozora, velike pragove i veliki zadnji difuzor.

Ovaj specijal takođe će posedovati posebne nove gume i točkove, niže vešanje i izduv na haubi kako dodatak odvažnoj belo/plavoj Red Bull liveriji. Kao što tizer fotografije predstavljaju putem ovog Instagram posta, ova Mazda će i dalje imati četiri sedišta i četvoro vrata, uprkos pravilima ovog brdskog uspona koja ne dozvoljavaju bilo kakve putnike i suvozače u vozilima koja učestvuju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group