Legendarni DeLoren DMC-12 dobija moćni motor kakav zaslužuje

Kada se iskombinuju DeLoren DMC-12 model i Kia Stinger GT dobija se mašina performansi koja bi mogla čak i pojedine moderne sportske automobile učiniti potpuno prevaziđenim...

DMC-12 je originalno prodavan širom sveta sa 2,85 litara velikim PRV (Peugeot-Renault-Volvo) V6 agregatom, dobrim za 130 ks. Iako možemo bez preterivanja reći da nam nikako nije potrebno više snage od ove u standardnoj uličnoj vožnji, DeLoren automobil predivnog dizajna bukvalno zahteva još konja, a tada na scenu stupa Kia Stinger GT.

Ovaj posebni DMC-12 model kreiran je od strane brenda OMD San Diego, koji mu je uklonio originalnu V6 jedinicu, zamenivši je potentnim 3,3 litara velikim V6 motorom sa dva turbo punjenja Stinger automobila. Sa druge strane, ubacivanje LS V8 mašine još većeg kapaciteta bilo bi prilično predvidivo, dok inžinjeri ovog tjunera nisu želeli da nagađaju da li će se ova jedinica uklopiti sa lakoćom.

Stinger V6 motor sa 3,3 litra zapremine i duplim turbo punjenjem, zadužen za stvaranje oko 365 ks, predstavalja idealnog kandidata, ali ova posebna jedinica modifikovana je novim Gerrett turbopunjačima, brizgaljkama goriva, specijalnim aluminijumskim usisnim granama, diznama i mašinski obrađenim interkulerima koji zajedno omogućuju stvaranje velikih 487 ks, rasprostranjenih na svim točkovima, što samo znači da se na radilici ovog motora prava snaga kreće oko 600 ks. Od 4.000 do 7.000 rpm dostupan je obrtni momenat od preko 500 Nm.

Menjač sa kojim je DeLoren originalno napustio fabriku svakako nije dorastao zadatku i ne bi mogao da se izbori sa snagom, stoga je zamenjen šestostepenom manualnom transmisijom iz Porsche 911 automobila, 996 generacije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @lamborfuckinghini

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @lamborfuckinghini

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group