Legendarni BMW Z4 pretvoren u brutalnu terensku mašinu

Dodatni dokaz da su ponekada putnički automobili daleko interesantniji u terenskoj konverziji predstavlja i ovaj posebni 2007 BMW Z4 M Coupe model, savršeno modifikovan za uslove nakon apokalipse...

Ofarban u saten crnu boju, ovaj automobil poseduje najočigledniju promenu u vidu novih točkova, njih šest, tačnije. Sedamnaestoinčne Black Rhino felne izgeldaju potpuno spremno za sve off-road akcije, posebno zbog svojih 235/65 Toyo Open Country A/T guma. Ukoliko bilo koja od četiri gume pukne, vozaču ovog modela život olakšavaju dva rezervna točka koja stoje u posebno kreiranim odeljcima u gepeku i mogu biti iskorišćeni kao brza zamena.

Kako bi ove točkove držao na zemlji, automobil je opremljen podesivim Ground Control vešanjem i rubovima dovoljno velikim kako bi ih obgrlili. Ova BMW mašina poseduje Baja Desing terenska svetla, četrdesetoinčnu Aurora LED svetlosnu signalizaciju i specijalni krovni gepek.  Za dodatnu zaštitu u terenskim uslovima zaduženi su kratki branici i oplate na bokovima modela. Disk kočnice potpuno su modifikovane i unapređene unakrsno bušenim rotorima.

Ispod haube nalazi se 3,2 litara veliki S54 inlajn šestocilindraš koji svu snagu šalje na zadnju osovinu putem šestostepenog manualnog menjača. Kada je izašao iz fabrike, ovaj motor je imao 330 ks i 355Nm obrtnog momenta. U enterijeru, sa druge strane, celokupno okruženje ostalo je potpuno originalno, poseduje kožna sedišta, multifunkcionalni upravljač i sve što možete očekivati od BMW modela iz te ere.

Sa više od 241.000 pređenih kilometara i jedne saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao 2009. godine, slavni dani ovog Z4 modela su odavno iza njega, što je zapravo predstavljalo pravu priliku trenutnog vlasnika za njegovu kompletnu restauraciju i modifikaciju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group