Kompletan Fostla tjuning AMG GT S modela

Više slika

Više slika

Mercedes-AMG GT S definitivno predstavlja model za kojim se svako okreće, čak i onda kada je u svojoj fabričkoj formi...

Međutim, kao što većina nas zna, uvek će biti kupaca koji traže nešto više od svojih modela i žele da oni postanu potpuno unikatni u masi drugih.

Za njih, kompanija Fostla dolazi kao samo jedan od nekoliko tjunera koji donosi svoje pakete po ceni od 28.000 € u Nemačkoj. Pre svega, ovaj brend dodaje nešto više snage motoru, ove već moćne mašine, koja sa 503 ks i 650 Nm obrtnog momenta, zakucava na 604 ks i 768 Nm obrtnog momenta.

Ova brojka postignuta je uz pomoć ECU tjuniranja, plus, dodavanjem BMC filtera za vazduh visokih performansi i inteligentnog frekfentivnog izduvnog sistema, sudeći prema kompaniji Fostla. Ovaj brend ne naglašava koliko ova dodatna snaga utiče na ubrzanje modela Mercedes-AMG GT S, kao ni sve ostale komponente, ali kada uzmemo u obzir da fabrički model sprinta do stotke iz mesta za 3,8 sekundi i dostiže maksimalnih 310 ks, ovaj posebni model bi trebalo da bude nešto bolji.

Nakon pomenutih modifikacija, dolazi i aerodinamična karbonska oprema za karoseriju, sastavljena od prednjeg splitera, dodatnih usisnika vazduha, bočnih pragova, zadnjeg difuzora i prilagodljivog aktivnog repnog krila. Sve ovo kompletirano je sa KW vešanjem, nešto nižim od regularnog i H&R oprugama točkova.

Konačno, tjuning kuća Fostla, obložila je celokupno vozilo vinilom, kreiranim u dvobojnom mat srebrnom i crvenom obrascu, zajedno sa PP-Performance logoom na vetrobranskom staklu, Fostla oznakama na pragovima i ponekim mestima u enterijeru.

U suštini, ovaj model ne može na prvi pogled biti izdvojen od svih svojih rođaka, ali kada se malo bolje zagledate, primetićete da sve finese koje su na njemu primenjene zaista usavršavaju njegov koncept u velikoj meri.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group