Moćni E30 CSL restmod kompanije Redux

Glavni cilj prethodnih trideset godina prema svemu sudeći bilo je razvijanje naprednih automobilskih tehnologija do tačke u kojoj trkačke karakteristike poseduju svoje aplikacije u komercijalnim izdanjima...

Nakon svega, ovo je makar nešto što tjuneri kao što je kompanija Redux smatraju istinitim, dok je njen evoluirani i usavršeni E30 M3 model pravi primer klasičnog automobila koji je modifikovan do granice na kojoj kombinuje trkačku snagu i komfor svakodnevnog četvorotočkaša. Imajući u vidu da je vožen od strane Carfection i Top Gear ekipa, ovaj automobil je dobio veoma dobre recenzije do sada.

Redux varijanta predivnog klasika zahteva M3 donorski automobil, koji sam može koštati do 82.000 evra, pored dodatnih 388.278 evra potrebnih za ulaganje povrh toga, ali konačni proizvod je zapravo daleko uzbudljiviji nego što bi se moglo i zamisliti. Ovaj tjuning projekat odustaje od 2,3 litara velikog S14 motora i menja ga 2,5 litara velikom varijantom. On takođe dodaje i nove karburatore i Motec ECU čip tjuning, koji zajedno podižu snagu za dodatnih sto konja preko standardnih dvesta.

Stoga, ukupno trista konja zaduženo je za motivisanje modela teškog nešto preko 1.150 kg putem petostepene manualne transmisije, a pored toga, on dobija osamnaestoinčne točkove inspirisane M3 varijantama, koje su se u svojoj eri takmičile u touring automobilskim šampionatima, kao i retrovizore prekopirane sa ovih trkačkih automobila.

Redux verzija čak poseduje i za četrdeset milimetara šire kockaste rubove, zadužene za isticanje izgleda koji naglašava njegove performanse. U međuvremenu, Oli Maridž iz Top Gear publikacije tvrdi da, uprkos svojim performansama, ovaj model ne deluje kao grupa motosport mašina. On je naglasio da možda pruža pomalo neprijatan osećaj na dužim putovanjima, ali je zamor održan na apsolutnom minimumu i komfor je više nego prihvatljiv.

Međutim, u pisanoj recenziji, Meridž dodaje da se ne uklapa sve baš najbolje kao kod sličnih automobila kompanija Singer i Alfaholics, što njegovu enormno visoku cenu čini veoma teškom za opravdati.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group