Kompanija Novitec predstavlja usavršenu verziju Ferrari 812 Competizione modela

Više slika

Više slika

Mnogi ljubitelji automobila će se složiti sa nama: Ferrari 812 Competizione je najbolji sportski serijski automobil sa prednjemontiranim motorom koji je slavni brend ikada ponudio…

Novitec, vodeći svetski tjuning brend moćnih vozila iz Maranela, sada dalje usavršava vrednosti ove varijante lake konstrukcije, jer ipak, čak ni sportski automobil nikada nema dovoljno snage. Izduvni sistem vrhunskih performansi koji potpisuje Novitec, a koji dolazi i u verziji sa pozlaćivanjem, povećava maksimalnu snagu 6,5-litarskog V12 motora na 637 kW / 866 ks.

Asortiman proizvoda za ovaj model sa dva sedišta takođe uključuje Novitec hi-tech kovane felne po meri koje proizvodi američki proizvođač visokog nivoa Vossen. Novitec sportske opruge su specifično kalibrirane za ovu veliku kombinaciju guma/felni. One omogućavaju agilnije upravljanje zahvaljujući spuštanju centra ravnoteže, a pored toga, postoji sistem podizanja prednjeg dela vozila koji omogućava podizanje karoserije vozila na prednjem točku za 40 milimetara pritiskom na dugme, što vožnju preko ležećih policajaca i po nešto grubljim terenima čini daleko jednostavnijom.

Još jedna specijalnost Novitec brenda za sve modele sa Ferrari potpisom leži u stvaranju ekskluzivnih enterijera, koji su pažljivo prilagođeni željama vlasnika vozila u smislu boje i dizajna.

Ferrari 812 Competizione posebno personifikuje trkački DNK slavnog brenda, ali čak i ovaj supersportski automobil izaziva veće očaranje zahvaljujući još više snage i još spektakularnijem zvuku izduva. Iako je dvanaestocilindrični atmosferski motor sa zapreminom od 6,5 litara ostao netaknut, inženjeri Novitec brenda su pronašli dodatni potencijal za performanse na strani izduva. Da bi ga otključali, sproveli su kompleksne testove kako bi razvili visokoperformansni izduvni sistem sa optimizovanom strujom izduvnih gasova i specijalnom termalnom izolacijom. Kupci mogu birati između različitih varijanti sa ili bez aktivnog upravljanja zvukom putem integrisanih leptirastih ventila.

Svi sistemi su dostupni od nerđajućeg čelika ili još lakšeg INCONEL materijala, koji se takođe koristi u modelima Formule 1. Najekskluzivnija verzija Novitec izduvnih sistema napravljena je od ove visokotehnološke legure i ima pozlatu od 999 zlata, koja daje ovim sportskim izduvnim sistemima "sjajan" izgled i izuzetne karakteristike za disperziju toplote.

Dve izduvne cevi sa mat crnim premazom i prečnikom od 120 milimetara oblikovane su da se poklapaju sa konturom zadnjeg difuzora. Zamena serijskih katalizatora za takođe termalno izolovane elemente sa 100 ćelija je preporučljiva kako bi V12 mogao još slobodnije da izdiše. I oni se mogu naručiti sa pozlatom od 999 zlata.

Nakon instalacije kompletnog Novitec izduvnog sistema, koji takođe štedi na težini u poređenju sa serijskom varijantom, motor 812 Competizione proizvodi impresivnih 26 kW / 36 ks više nego proizvodna verzija. Pokretan snagom od 637 kW / 866 ks pri 9.200 rpm i obrtnim momentom od 711 Nm pri 6.950 rpm, moćni sportski automobil sa masom od nešto manjom od 1.500 kilograma pruža još dinamičniju vožnju.

Da bi 812 Competizione izgledao još spektakularnije, Novitec je u saradnji sa američkim proizvođačem felni Vossen razvio posebne, hi-tech kovane felne koje savršeno koriste dostupan prostor ispod točkova. Kupci mogu birati između tri dizajna za ovaj Ferrari.

Novitec pruža potpunu individualnost za kokpit Ferrari 812 Competizione takođe. Izbor boja i dizajna za enterijere pažljivo izrađene od kože, Alcantare i karbona je gotovo beskrajan.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group