Kompanija Alpina zvanično prekida proizvodnju svojih moćnih B7 modela

Kompanija Alpina iznenada je odlučila da prekine proizvodnju B7 linije bazirane na sedmoj seriji bavarskog brenda, što je označilo kraj puta za vrhunski luksuzni sedan koji je kreiran u više od šest generacija ovog modela...

Ova objava stigla je putem Facebook naloga slavnog brenda i nakon što je poslednja 2022 Aplina B7 jedinica sišla sa proizvodne trake, tako da više nema nikakve šanse da bude kreirano novo izdanje ovog automobila.

Finalna B7 serija kompanije Alpina predstavljena je početkom 2019. godine i stizala je opremljena 4,4 litara velikim V8 motorom sa dva turbo punjača, 600 ks i 800 Nm obrtnog momenta. Ovaj moćni pogonski sklop omogućuje ubrzanje do stotke za svega 3,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 330 km/h.

Kompanija Alpina je uradila daleko više od modifikovanja turbo V8 jedinice za svoje B7 modele, jer je poslednje izdanje linije bilo opremljeno i sportskim izduvnim sistemom od nerđajućeg čelika, redizajniranim kočionim sistemom i kleštima sa četiri klipa, uparenim sa 15,55 inča velikim diskovima napred i 15,67 inča pozadi. Ova generacija takođe je opremljena i sa dvadesetoinčnim točkovima, umotanim u Michelin gume na sve četiri strane, ali su modeli od dvadeset i jednog inča dostupni kao opcija.

Za sada nije potpuno jasno zbog čega je Alpina prestala da primenjuje svoju magiju na poslednjoj G70 generaciji 7-Series modela bavarskog brenda, predstavljenoj prvom polovinom ove godine, ali pojedini izvori navode da ovakav potez ima veze sa najavama kompanije BMW o potpunom preuzimanju kontrole nad ovom kompanijom nakon 31. decembra 2025. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group