Klasični Plymouth Barracuda sa Hellcat motorom od 707 ks

Od kada je Dodge predstavio Hellcat motor u svojim modelima iz 2015. godine, on nije jednostavno poboljšao prodaju Challenger i Charger linija, već je ova V8 jedinica zapremine 6,2 litra postala veoma popularna za sve koji se bave promenama motora...

Ovaj 1970 Plymouth Barracuda model predstavlja pravi primer. Predivna mašina koju vidite opremljena je prednjim delom modela iz 1971. godine, ali što je najvažnije, ona sada razvija 707 ks, za koje je zadužen brutalni V8 agregat zapremine 6,2 litra, prebačen iz 2016 Hellcat modela, mada, prezenter ovog projekta nije naglasio da li dolazi iz Charger ili Challenger serije. Bilo kako bilo, znamo da je ovaj behemot povezan sa četovorostepenom 4L80 transmisijom, zaduženom za pokretanje točkova na zadnjem delu putem Ford 9-inch zadnje osovine.

Dodatno, automobil je opremljen kompletom Wilwood kočnica i smešten je na crnim specijalnim točkovima opremljenim 350mm velikim gumama pozadi. Brojna druga vizuelna poboljšanja su kreirana, a ona uključuju i umetke mat crnih akcenata na panelima zadnje četvrtine vozila.

Enterijer predstavlja mešavinu novog i starog. Na primer, automobil poseduje upravljač modela Hellcat i SRT sedišta, ali je zadržao klasični raspored kontrolne table Barracuda modela, kao i komplet specijalno dizajniranih merača i satova. On takođe poseduje i tradicionalni šalthebl, radije nego onaj koji možemo videti u novim Hellcat linijama.

Nakon što je jutjuber izašao na ulicu sa ovim moćnim čudovištem, ostao je potpuno impresioniran, a tokom većeg dela predstavljanja, on nije dodavao automobilu gas do daske,  ali kada je to konačno uradio, zadnji točkovi su počeli munjevito da se okreću, ispaljujući maslkar kao iz praćke, istovremeno ostavljajući debele crne tragove na putu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group