Klasični Mercedes sa AMG akcentima i Zender opremom

W123 Mercedes E-Class uglavnom ne dobija dovoljno pažnje i ljubavi kao poslednje generacije ove linije kada se radi o tjuningu...

Ovo je verovatno slučaj zbog toga što ova serija nije dobila dovoljno podrške izvan fabričkih okvira, ali kada se radi o modifikacijama ovih jedinica, one se uvek završavaju kreiranjem automobila za kojim će se na ulici svako okrenuti. Upravo je ovo slučaj sa sa posebnim W123 280CE modelom koji vam predstavljamo i koji dolazi sa svetlo žutim finišom karoserije, Zender opremom za eksteriker i brojnim AMG detaljima.

1983 Mercedes 280CE klasik listovan je na prodaji putem eBay platforme i poseduje 126.000 pređenih kilometara ispod kaiša. Automobil je nedavno prošao potpuni servis, koji je uključio stvari nalik menjanju kočionog ulja i creva, kočionih rotora i klešta, pumpe za gorivo i filtera, ali i guma. Sudeći prema prodavcu, ovaj model je bio garažiran, kada nije bio vožen, tokom čitave karijere i nalazi se u besprekornom stanju.

Eksterijer je finiširan interesantnom žutom nijansom sa crnim akcentima, u šemi koja na interesantan način ističe dizajn B stubova i Zenderove opreme za karoseriju. Ova oprema uključuje sve od novih branika, do zadnjeg spojlera, savršeno uklopljenih sa AMG Aero I monoblog točkovima koji stvaraju agresvini, ali periodično tačan, izgled ovog modela. Automobil takođe poseduje niže H&R opruge sa novim amortizerima radi nešto spuštenije linije.

Unutra možemo videti potpuno crni enterijer koji poseduje AMG upravljač, kao i Zabrano drvene akcentne finiše. Enterijer je prema listi vlasnika dobar i gotovo kao nov, a ne možemo da se ne složimo da u njemu ne postoji ni jedna poderotina ili oštećenje, niti su vidljivi nabori na presvlakama koje možemo primetiti.

Ispod haube ovog modela nalazi se 2,8 litara veliki inlajn šestocilindraš koji deluje potpuno nemodifikovano. Ova jedinica stvara 182 ks i 240 Nm obrtnog momenta i šalje svu snagu na zadnju osovinu putem četvorostepenog automatskog menjača, što zajedno omogućuje ubrzanje do stotke iz mesta za 9,9 sekundi i maksimalnu brzinu od 200 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group