Klasični Carrera GT model u metalik zelenoj boji hrasta

Više slika

Više slika

Po prvi put u svojoj karijeri, ogranak Porsche Classic oživeo je Carrera GT model u privatnom vlasništvu, učinivši ga potpuno unikatnim i ni nalik bilo kom drugom...

Automobil je predstavljen na RM Sotheby’s događaju, organizovanom povodom godišnjice kompanije Porsche, a iako ova mašina verovatno neće biti idealna prema svačijem ukusu, ona je definitivno unikatna i dopadljiva na sebi svojstven način.

Najočiglednija tačka razdvajanja između ovog Carrera GT modela i ostalih jeste njegova "Oak Green Metallic" šema boja. Porsche je prvi put predstavio ovu posebnu nijansu davne 1979. godine, kao mat varijantu, pre nego što joj je početkom devedesetih pružio metalik odsjaj. Ova nijansa kasnije je bila dostupna na modelima Porsche 911 R i 911 GT3, ali i dalje ostaje veoma retka.

Kada je linija izlazila sveža iz fabrike, boje Carrera GT modela bile su ograničene, izuzimajući nešto jednostavnije nijanse, limitirane u dva različita bloka, dva tona srebrne, Fayence Yellow i Guards Red. Kada posmatramo ovu Carrera GT mašinu, definitivno možemo zamisliti kako bi idealno izgledala njegova boja kao opcija u fabričkom izdanju.

Pored primenjivanja svežeg sloja farbe, Porsche Classic opremio je automobil sa kompletom besprekornih točkova, mat zlatnih finiša i hromiranih akcenata. Identična zlatna boja takođe je postavljena na glavama cilindara, dok je za kompletiranje celokupnog izgleda zadužena crvena metalik koža sedišta, sa crnim i sivim umecima.

Ostaje da saznamo na koji način je vlasnik ovog posebnog Carrera GT modela ubedio Porsche Classic da radi na njegovom automobilu, ali koji god da je slučaj u pitanju, možemo biti sigurni da cena projekta nije bila mala. Baš kao i ostali Carrera GT automobili i ovaj je napajan V10 jedinicom zapremine 5,7 litara i unutrašnjim sagorevanjem, dobrim za 603 ks i 560 Nm obrtnog momenta. Bilo kako bilo, mašina koju vidite definitivno ostaje jedan od najboljih superautomobila ikada proizvedenih.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group