Ken Blokovo novo čudovište - specijalni Audi Sport Quattro sa 730 ks

Samo je nekoliko modela kompanije Audi ikoničnije od originalnog Sport Quattro automobila i zahvaljujući svom partnerstvu sa nemačkim proizvođačem, slavni reli vozač Ken Blok sada na određeni način poseduje jedan...

Audi je izgradio svega 214 primeraka Sport Quattro modela, a iako bi Blok bez ikakve sumnje mogao da priušti sebi jedan, on je umesto toga odlučio da bolju ideju predstavlja slučaj u kome će uzeti ključeve jedne veoma potentne replike u kojoj može slobodno da uživa, tjunira je i opsežno modifikuje bez bojazni da će uništiti automobil ovakve istorijske vrednosti.

Blokova replika je oživljena od strane LCE Performansce brenda i izgrađena je u kombinaciji prednjeg dela Audi A80 sedan i zadnjeg dela Quattro automobila. Ispod ove karoserije, ova mašina nije ništa manje specijalna.

Zapravo, dok je originalni Sport Quattro opremljen turbo četvorocilindričnim 2,1 litara velikim agregatom, sa potentnih 302 ks, Blokova mašina iz LCE Performance garaže koristi 2,5 litara veliki motor sa gornjim delom iz vrhunske verzije Audi S2 modela i donjim delom Volkswagen dizel busa. On takođe poseduje i veoma moćan turbo-punjač za konačnih 730 ks.

U ovom prvom testiranju automobila, Blok je predstavio za šta je on sve sposoban na Willow Springs Raceway stazi u južnoj Kaliforniji. Performanse ovog modela na pravcu zaista su neverovatne, baš kao i zvuk koji dolazi iz motora i njegove izduvne grane.

Kasnije u njegovom snimku, Blok je uvideo kako njegov specijalni Sport Quattro deluje kada krenu da mu se okreću točkovi, a pošto se ovde radi o modelu sa pogonom na svim točkovima, deluje kao da automobil startuje sa velikom lakoćom, ali slavni vozač ipak navodi da su potrebna dodatna podešavanja, posebno na prednjem diferencijalu koji najverovatnije ne dobija dovoljno snage.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group