Kako izgleda Nissan Qashqai sa 2.000 ks

Više slika

Više slika

Normalno, ukoliko u međusobnim trkama ubrzanja postavite terenac pokraj flote superautomobila, bićete razočrani u svakom smislu...

Međutim, to nije bio slučaj na nedavnom Vmax 200 događaju održanom u Velikoj Britaniji. U jednom uglu nalazio se Koenigsegg Agera RS, model sertifikovan kao najbrži proizvodni na svetu, dok je sa druge strane bio specijalno modifikovani Nissan Qashqai, za čije kreiranje je bio zadužen brend Severn Valley Motorsport.

Tokom svoje druge trke ubrzanja, ovaj terenac je razvio neverovatnih 382 km/h, a samo radi poređenja vredi napomenuti da je najbolji među Koenigsegg automobilima uspeo da dostigne 356 km/h.

Kao što možete zamisliti, ovaj Qashqai je tjuniran do te mere, da bi više jedva mogao da se smatra Qashqai modelom. Na primer, ova jedinica je sada opremljena V6 motorom sa dve turbine i 3,8 litara zapremine, iz modela Nissan GT-R, tjuniranim na neverovatnih 2.000 ks. Ovakva surova snaga dostignuta je ojačanjima motornih komponenti, redizajniranjem turbo punjenja i krajnje agresivnim softverskim tjuniranjem.

Sa dostizanjem brzine od 392 km/h, ovaj monstrum je preuzeo titulu najbržeg svetskog terenca od Toyota Land Cruiser modela, koji je takođe posedovao 2.000 ks, ali je razvijao 370 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group