Kako izgleda najlepši blindirani model svih vremena

Više slika

Više slika

Blindirani automobili su danas neka sasvim druga dimenzija prevoza, u poređenju sa onim što su nekada bili…

Oni su lepi, uglađeni i elegantni, daleko od onih robusnih i glomaznih modela, za koje se nekada iz aviona videlo da prevoze nekoga “važnog”, ko se oseća ugroženo na ulicama, kada je okružen običnim smrtnicima ili strepi za svoj život. Maybach je definitivno jedan od armiranih automobila koji luksuz i bezbednost prenose na sasvim novi nivo, ali sada dobija konkurenciju, koju neće tek tako savladati.

Nemački luksuzni proizvođač blindiranih automobila, Trasco Bremen, kreirao je prvi armirani Aston Martin DB11. Listovan na online tržnici JamesEdition, armirana verzija grand tourer modela visokih performansi Aston Martin brenda, unapređen je tako da sada u sebi inkorporira novu Trasco Q Line, kao A-KIP (anti-kidnapping) koncept.

A-KIP koncept dizajniran je da zaštiti putnike automobila upotrebom samo i isključivo sertifikovanih materijala, kao što je balistički čelik kombinovan sa kompozitnim materijalima, koji su ugrađeni unutar vrata, uz balističko staklo sa sertifikatom četrvtog nivoa. Trasco za konstrukciju jednog ovakvog automobila traži od četiri do šest meseci vremena.

Sav materijal dodat DB11 modelu je ekstremno lagan i teži samo sto pedeset kilograma, tako da je ukupna kilaža vozila nepromenjena. Ovo značajno pomaže očuvanju performansi automobila, njegovoj vozačkoj dinamici i komforu prilikom vožnje.

A-KIP koncept poseduje tehniku blindrianja koja je razvijena na taj način da ostaje neprimetna u potpunosti, ne remeteći tako predivne linije i dizajn automobila. Armirani Aston Martin DB11 pokreće 5.2 litarski twin-turbocharged V 12 motor koji proizvodi 600 konjskih snaga.

U eksterijeru, on je ulepšan uglađenom crnom bojom, dok je vozačka kabina dobila kontrastno braon odelo. Cena prvog i jedinog blindiranog DB11 modela dostupna je samo na upit.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group