Jedinstveni Audi Frankenštajn od 17.000 evra

Jedan nemački državljanin nije samo maštao o kombinovanju C5 Audi A6 Allroad Quattro automobila i nečega što je ekvivalent RS6 Avant modelu već je to zapravo i uradio, stvarajući prvi “RS6 Allroad” na svetu, koji se sada nalazi na prodajnoj listi eBay-a po ceni od 17.990 evra...

Specijalno kreirani automobil nastao je upotrebom Audi A6 Allroad Quattro 2.5 TDI automatika iz 2003. godine, sa velikih 265.000 pređenih kilometara na odometru. Uprkos tome što bi brojni ljudi teško potrošili svoj novac na vozilo sa ovolikom kilometražom ispod kaiša, posebno zbog problema po pitanju pouzdanosti, ovde to nije bio slučaj. Zapravo ova mašina je prešla svega 2.000 dodatnih kilometara od kupovine.

Celokupan pogonski sklop je uklonjen iz automobila kako bi napravio mesto za 4,2 litara veliki V8 biturbo motor iz RS6 modela, dobar za 444 ks i 580 Nm obrtnog momenta. Automatski menjač takođe je uklonjen kako bi umesto njega legao pravi šestostepeni manualac, dok je standardni quattro pogon na svim točkovima zadržan.

Pored kombinacije motora i menjača, vlasnik je dodao i nekoliko drugih delova preuzetih sa RS6 modela iz generacija od 2002. do 2005. godine, a oni uključuju šalthebl, zadnju osovinu, prednje i zadnje kočnice, rezervoar, pumpe, izduvnu granu i elektroničku upravljačku jedinicu.

Vazdušno vešanje Allroad modela nije poznato po svojoj pouzdanosti, tako da je automobil dobio set KW V2 amortizera. Međutim, sportsko vešanje znači da novi kupac ne dobija nikakve terenske akreditacije ili komfor prilikom vožnje koji je krasio orginalno izdanje. Uzimajući to u obzir, verovatno ne biste poželeli da skrenete sa asfaltnog puta na ojačanim aluminijumskim točkovima od 20 inča koji su pozajmljeni sa RS5 modela, obmotanim 255/35/R20 gumama.

Sunflower Yellow eksterijerna zaštitna folija dobila je kontrast u vidu crnih plastičnih segmenata širom karoserije. Ista boja dodata je unutra radi uniformisanog izgleda. Sudeći prema prodajnoj listi, stare kožne postave na Recaro sedištima uskoro će zameniti alkantara. Patosnice čudnog izgleda verovatno bi se bolje uklapale u dečijoj sobi nego u automobilu, ali ovo sa lakoćom može biti promenjeno. Na kraju, vlasnik ovog modela zamenio je kilometar sat sa modelom iz RS6 automobila, kako bi novi kupac mogao tačno da vidi kojom se brzinom kreće.

Kako sam vlasnik navodi, projekat modifikacije ovog automobila i dalje zahteva nešto rada kako bi bio usavršen, međutim, on je registrovan i regularno se vozi nemačkim putevima. Ostaje samo da vidimo, da li je bilo ko spreman da plati za ovo specijalno izdanje RS6 Allroad, umesto da kupi originalni RS6 Avant automobil koji dolazi po sličnoj ceni.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group