Jedini klasični E30 M3 kabrio koga je restaurirao BMW lično

Neretko klasični automobili na koje možete naići putem brojnih aukcijskih platformi mogu biti opisani kao sa: ’u vrlo dobrom stanju’, međutim, ovaj predivni BMW M3 kabriolet iz 1989. godine poseban je zbog toga što je u besprekornom stanju i to u svakom smislu...

Ova posebna M3 jedinica nije jednostavno dobro održavana od strane svojih vlasnika tokom godina i na brzinu ulickana kako bi bila postavljena na prodajnu listu, već je umesto toga automobil prošao kroz opsežan projekat restauracije, za koji je bila zadužena BMW Group Classic divizija i koji je trajao između januara 2018. i decembra 2020. godine. Pored toga, trenutno je nemoguće pronaći bilo koji drugi M3 iz E30 generacije koji je restaurirao nemački proizvođač lično.

Automobil je postavljen na listu aukcijske kuće Collecting Cars i otkriva nam da je tokom svog života bio opremljen M5 agregatom i menjačem, ali je tokom restauracije njemu vraćen originalni S14 četvorocilindraš M3 serije, zajedno sa originalnom transmisijom. Dodajući njegovoj poželjnosti, na karoseriji sada se nalazi predivna nijansa nazavana Macau Blue Metallic, koju prate svetlije plavi mekani krov i originalni točkovi koji su vraćeni u fabričko stanje.

BMW Group Classic odeljenje uradilo je daleko više od jednostavnog postavljanja novog motora i menjača, potpuno zamenivši instalacije uljnog hlađenja, kardansku osovinu, obnovivši prigušivače i zamenivši ključne delove kao što su šoferšajbna, maglenke, hauba, upravljač, letva volana, šalthebl, komjuter i sat za merenje temperature. Ono što je još važnije, BMW Group Classic uklonio je bilo kakvu rđu sa automobila, zaštitivši ga dodatno i opremivši novim zvučnim i toplotnim izolacijama u motornom delu.

Izuzetnom eksterijeru modela komplementira predivni enterijer sa brojnim površinama u crnoj koži, koje prikazuju minimalne ožiljke od korišćenja. Lista ističe da se ova mašina prodaje sa rezervnim točkom i dizalicom, dok istovremeno stiže sa 80.407 pređenih kilometara i predstavlja jedan od svega 781 E30 M3 Convertible modela ikada kreiranih.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group