Jaguar predstavlja modele van ovog sveta

Više slika

Više slika

Projekat sa 600 ks kompanije Jaguar, definitivno može učiniti da potpuno zaboravimo na savšene modele M3 linije...

Stvoren od strane Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations odseka, XE SV Project 8 predstalja urlik i jak udarac nemačkom establišmentu, jer u svojim modelima poseduje petolitarski motor sa super punjenjem koji proizvodi 600 ks. Ova mašina spojena je sa osmostepenom transmisijom brzog prenosa, koja omogućuje da super sedan dostigne stotku za samo 3,3 sekundi, pre nego što dostigne maskimalnih 321 km/h.

Globalna proizvodnja neverovatnih Jaguar XE SV Project 8 modela biće ograničena na samo 300 jedinica. Shodno tome, ne iznenađuje što je britanska marka postavila gotovo sulude cifre na ceduljice sa cenama svojih sportskih limuzina.

Određene publikacije izlaze sa tvrdnjama da će kupci na nekim od tržišta morati da izdvoje preko 150.000 evra kako bi sebi obezbedili zadovoljstvo i privilegiju posedovanja modela iz ove linije i najmoćnijeg Jaguar automobila ikada. Vredi napomenuti da će svi potencijalni vlasnici nove linije u Britaniji morati da izdvoje oko 149.995 funti po automobilu, što znači, poređenja radi, da američka publika automatski dobija bolji deo ugovora.

Za sada, kompanija Jaguar nije odlučila koliko će jedinica poslati preko okeana, međutim, kada imamo u vidu da je 50 od 250 automobila linije Jaguar F-Type Project 7 otrgnuto Evropi i poslato u SAD, možemo pretpostaviti da će se ovoga puta tamo zaputiti oko njih 60.

Za krvavo zarađeni novac, kupci automobila iz ove ograničene serije, dobijaju najluđi sportski sedan koji je ikada kreiaran. U srcu Jaguar XE SV Project 8 linije, nalaze se ekstremno moćni petolitarski V8 automobili sa 600 ks. Upareni sa ovim agregatima dolaze osmostepeni Quickshift menjači koji snagu šalju na sva četiri točka zahvaljujući aktivnom elektronskom diferencijalu. Kao što smo već rekli, ove cifre i karakteristike prati i neverovatno ubrzanje koje nakon dostignutih 100 km/h iz mesta, tera automobil dalje do 321 km/h bez ikakvih problema.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group