Italijanski brend predstavlja neverovatni 'retromod' baziran na Tipo 105 modelu

Na prošlonedeljnom Concorso d’Eleganza auto d’epoca Poltu Quatu Classic događaju na Sardiniji, rođeno je predivno čudo iz pogona manje poznate torinske kompanije ErreErre Fuorisorie...

Predstavljamo vam krajnje zadivljujući Alfa Romeo Giulia model kompanije ErreErre Fuoriserie, restmod mašinu odrađenu posebno u čast šezdesete godišnjice Giulia Tipo 105 modela italijanskog brenda, koji ujedno predstavlja njegovu osnovu i donosi svoj već odavno kultni i ikonično prepoznatljivi dizajn.

Za razliku od trenutnih automobilskih trendova koji se nalaze u restmodu, ovaj posebni nije stara jedinica kojoj je pružen tretman povratka u budućnost. Ova mašina je svoj život startovala kao Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio jedinica i zatim je čistom magijom malog italijanskog brenda dobila retro modifikaciju ili ’retromod’ ukoliko vam je tako lakše. Čitav proces ne samo da je iznedrio predivno remek delo, već je na najlepši način istakao bezvremeni dizajn italijanskih automobila kao što je Tipo 105.

Okrugli farovi sada potpuno inspirišu prednji deo novog automobila, koji poseduje i malu Scudetto prednju masku, zajedno sa dva manja fara smeštena nešto bliže ka razdelniku. Ostatak automobila je daleko kockastiji i nabildovaniji, žrtvujući aerodinamički radi agresivnijeg stava, koji se savršeno slaže sa istorijski inspirisanim felnama od devetnaest inča.

Što se tiče zadnjeg dela, na njemu je moguće videti dodatni set vrata umesto postavke sa dvoje vrata, koja je bila prisutna na njegovom starijem bratu, ispraćen kockastijim prtljažnikom inspirisanim periodom u kome je originalni automobil nastao. Ispod haube ovog modela nalazi se netjunirani 2,9 litara veliki V6 agregat duplog turbo punjenja, dobar za 503 ks i 600 Nm obrtnog momenta, koje šalje na zadnje točkove putem osmostepenog automatskog menjača.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group