Hondata uspeva da izvuče još 47 ks iz Civic Type R

Više slika

Više slika

Honda Civic Type R predstavlja jednu od najboljih i najpristupačnijih opcija, kada se radi o modelima koji su isključivo fokusirani ka vozačima...

Kompanija Honda svakako ume da primeni svoju magiju kada se radi o kompakt automobilima i, ukoliko možete da preživite njihov izgled, onda ćete definitivno uživati u ovim veoma impresivnim mašinama.

Za sve ljubitelje ovih malenih ljutih zverki, koji su čekali kako bi videli koliko je zapravo lako tjunirati maleni kompakt, Honda pruža neke odgovore.

Hondata, kalifornijski tjuner, uspeva da pretvori i najobičniji Civic u veoma interesantno vozilo, a nedavno je uspela da odradi dodatni posao na modelu Civic Type R. Ova kompanija je nedavno predstavila specifikacije svog poslednjeg paketa modifikacija, a one su veoma impresivne, u najmanju ruku.

Nova FlashPro oprema ovog brenda košta dodatnih 695 dolara i pruža vlasnicima Civic Type R automobila mogućnost da izaberu između više mapa baziranih na njihovim modifikacijama. Za vlasnike koji ne poseduju bilo kakve modifikacije, i dalje postoje mogućnosti dodatnih poboljšanja u poređenju sa fabričkim vozilom.

Kako je dino test kompanije Hondata otkrio, kada se vrhunski kompakt japanskog proizvođača tera na gorivu od 91. oktana, FlashPro oprema dodaje 33 ks i 57 Nm obrtnog momenta više. Ovo je solidno povećanje u odnosu na baznu izlaznu snagu modela Type R, koja iznosi 306 ks i 395 Nm obrtnog momenta. Kada se automobil prebaci na gorivo sa 93 oktana, onda dobija povećanje od 47 ks i 98 Nm.

Za sve vlasnike koji poseduju pristup E25 gorivu, FlashPro oprema omogućuje još bolje performanse. Kada se Civic Type R vozi na mešavini sa etanolom, ovaj tjuning paket dodaje 58 ks i 105 Nm obrtnog momenta.

Sa 47 konja više, Civic Type R je nešto moćniji od svog glavnog konkurenta, modela Ford Focus RS dobrog za 350 ks. Ovo je postignuto veoma kvalitetnim ECU tjuniranjem, dok će svi vlasnici ovih Type R modela biti još zadovoljniji ukoliko ova poboljšanja poseduju i nešto uticaja na ukupan osećaj koji pružaju tokom vožnje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group