Hennessey predstavlja turbo dodatke za Audi R8

Više slika

Više slika

Kompanija Hennessey prati korake Underground Racing tima i predstavlja nam twin-turbo verziju modela Audi R8...

Nije poznato koliko će dodatne snage nemački superautomobil imati onda kada bude završen, ali jedan od poslednjih podataka donosi cifru od 2.200 wks na trkačkom gorivu i 1.200 wks na gasnoj pumpi.

"Veoma smo uzbuđeni zbog kreiranja twin-turbo motora za model Audi R8. Ovo je predivan automobil i poseduje pravu platformu da postane još brži. Naš projekat je u stanju progresa, ali kao što smo najavili, predstavićemo nekoliko fotografija na kojima se nalazi naše čudo", izjavili su inžinjeri kompanije na njihovom oficijalnom sajtu.

Najmoćnija verzija druge generacije Audi R8 modela koju novac može kupiti pravo iz fabrike, nazvan je V10 Plus. Automobil koristi identičan V10 motor sa unutrašnjim sagorevanjem zapremine 5,2 litara, koji deli sa modelom Lamborghini Huracan, a zaustavljen je na 602 ks i 560 Nm obrtnog momenta, što mu dozvoljava da ubrza do sto za samo 3,2 sekunde i dostigne maksimalnu brzinu od 330 km/s.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group