Hellfire 6×6 - brutalni pikap spreman za apokalipsu

Prošlog meseca predstavljen je neverovatni 6x6 model, nazvan The Warlord i baziran na Dodge Ram 1500 TRX, za čije je stvaranje zaslužna tjuning kompanija iz Floride, Apocalypse Manufacturing…

Možemo slobodno reći da je to jedno od najluđih off-road vozila koje smo videli u poslednje vreme, a deluje kao savršeni model za beg ukoliko ikada zaista nastupi zombi apokalipsa. Ipak, koliko god delovalo neverovatno, ista kompanija nudi nešto još brutalnije od tog modela.

Predstavljamo vam Hellfire 6x6, vrhunsko vozilo za negostoljubive terene, bazirano na Jeep Gladiator modelu. U pitanju je mašina koja vas može izvući iz svakog blata i apokalipse bilo koje vrste. Vlasnik kompanije sa Floride gostovao je u Garage, emisiji Džeja Lenoa sa ovim neverovatnim modelom, dajući nam detaljniji uvid.

Sa težinom od oko tri tone, Hellfire 6x6 je prava zver. Leno je delovao impresionirano ubrzanjem i kočenjem ovog modela. Tjunirani model ima pravi 6x6 raspored sa srednjom osovinom koju je patentirala ova kompanija i osmostepenom automatskom transmisijom pozajmljenom sa Ram 3500 HD. Kamionet koji možete videti na snimku pokreće Corvette LS3 motor koji proizvodi 500 konja, ali kompanija kaže da je dostupna i nešto moćnija verzija sa Hellcat V8 koji može izbaciti do 707 KS. I dok eksterijer izgleda neukrotivo i divlje, enterijer je praktično netaknut.

Kabina je potpuno opremljena kožom, dok model takođe poseduje velike ekrane i infracrvenu kameru sa panoramskim pogledom. Leno priznaje da ovo čudovište sa šest točkova nije baš po njegovom ukusu, ali ceni ideju koja stoji iza ovog projekta. Svako ko poželi ovaj marsov rover, može ga sebi priuštiti po ceni koja se kreće od 150.000 do 250.000 dolara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group