Heico Sportiv pripremio posebnu seriju Volvo V40 Pirelli

Službeni Volvov tjuner još jednom se okušao u sređivanju novog Volva V40. Nakon što je izbacio paket dodataka za ovaj automobil prošle godine, nemački tjuner sada se pozabavio stvaranjem jedinstvenog automobila u saradnji s Pirellijem. Kreacija koju vidite postala je deo posebne serije V40 Special Edition…

Heico Sportiv i Pirelli usko sarađuju od 2009. godine. Kako bi obeležio 110 godina postojanja Pirellija i 50 godina njegovog delovanja u nemačkoj Heico Sportiv odlučio je da sredi Volvo V40 i na njega stavi Pirelli značke. Na V40 dodati su Heicovi aerodinamički dodaci, vešanje je spušteno, a tu su i novi 19-inčni naplaci obučeni u Pirelli P Zero pneumatike, te crni lak ukrašen crvenim linijama.

Uz prednji spojler i zadnji difuzor iz čijih krajeva viri novi auspuh s dvostrukim topovima Heico Sportiv je doneo i prerade motora koje iz 1.6-litrarskog turba izvlače dodatnih 50 KS i 60 Nm obrtnog momenta. Volvo V40 Pirelli tako sada raspolaže s 200 konja i 300 Nm obrtnog momenta. Rezultat tog povećanja snage je maksimalna brzina od 230 km/h i sprint do sto za 7.9 s.

Heico Sportiv uredio je i unutrašnjost Volva V40, koja je sada prošarana istom crno/crvenom kombinacijom i nadograđena sportskim upravljačem, ručicom menjača i ručicom kočnice, i naglašena piano lakom. Jedino što još ne znamo o ovoj posebnoj seriji je koliko će ona koštati, ali i to ćemo vrlo brzo saznati.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group