Hamann BMW X6 M50D poseduje blistavu karoseriju i 443 ks

Više slika

Više slika

BMW X6 linija možda jeste dobila pomešane reakcije publike kada je prvi put lansirana, posebno zbog svog stila, ali njeni modeli kreirani su u niši kupe terenaca, gde će definitivno i ostati...

Upravo zbog toga, brojne tjuning kompanije nastavljaju da izbacuju različite modifikacione pakete za bavarskog terenca, a tjuner Fostla je jedna od njih.

Kada je stigao kod tjunera, koji svoje sedište poseduje u Hanoveru, ovaj X6 M50d već je posedovao određene delove koji nose potpis kompanije Hamann, međutim, Fostla veruje da ovaj automobil izgleda dalekog bolje potpuno obmotan vinilnom hromiranom folijom, sa crnim metalik krovom, poklopcima bočnih retrovizora, ručicama ulaznih vrata i zadnjim difuzorom.

Unikatan eksterijer kompletiran je setom posebnih točkova. Nazvane Called Hamann Anniversary Evo II Black Line, ove felne poseduju dimenzije od 10.5x-22 napred i 12×22 inča na zadnjoj osovini, a umotane su u 295/30 i 335/25 napred/nazad. Paket točkova takođe uključuje veće diskove i, sudeći prema tjuning kompaniji Fostla, najbolje funkcionišu sa nešto nižim vešanjem.

To što je M50d varijanta linije BMW X6, znači da ovaj automobil poseduje 381 ks i 720 Nm obrtnog momenta u standardnom formatu, koji dolazi iz trolitarskog šestocilindričnog dizel motora. Ova snaga je dovoljna kako bi ovaj model finiširao sprint do stotke iz mesta za veoma respektabilne 5,2 sekunde, uprkos ukupnoj težini automobla, koja iznosi nešto više od dve tone, tačnije 2,260 kilograma.

Pred svega toga, nemački tjuner dodao je i PP-Performance Stage 1 paket, zajedno sa filterom za vazduh visokih performansi, koji su zajedno uspeli da podignu ukupnu izlaznu snagu motora na 443 konja i 845 Nm obrtnog momenta.

Kako to već i dolikuje, ove modifikacije nikako ne dolaze jeftino, jer koštaju oko 19.000 evra, što ujedno predstavlja ekvivalent ceni potpuno novog VW golf modela u Nemačkoj.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group