ABT Buba sa 290ks definitivno zaslužuje GTI oznaku

Više slika

Više slika

Nemačka kompanija Volkswagen ne nudi GTI verziju svog popularnog modela Beetle, ali uz malu pomoć tjuning kuće kao što je ABT, ovaj automobil postaje pravi kompakt...

U slučaju ovog posebnog modela, svi radovi počeli su sa poboljšavanjem pogonskog sklopa, koji je dobio pojačanje do 290 ks i 430 Nm obrtnog momenta. Ovo je već u samom startu više od onoga što kupci dobijaju sa modelom Golf GTI Performance, koji dolazi sa 245 ks.

Dodatnih 70 ks i 80 Nm obrtnog momenta, definitivno pomažu srozavanju vremena potrebnog za sprint do stotke iz mesta, ali na našu veliku žalost, ABT nije želeo da malo produbi tu temu i iznese nam nešto više specifikacija.

Tjunirana Buba poseduje sportska kočiona klešta sa šest klipova i 370x35mm, ventilisane diskove napred, kao i nove opruge, koje je nešto više približavaju tlu.

Ovaj Beetle kabriolet model takođe dodaje i bronzane linije koje prate njegov poseban stav, štaviše, sada je smešten na devetnaestoinčne aluminijumske felne, duplog petokrakog dizajna, u nijansi srebrnog metka, ali ova boja je bila opcioni dodatak, jer se ovi točkovi uglavnom isporučuju u metalik crnim ili mat finišima kao standard.

Enterijerom putničke kabine dominira obilje kožnih detalja, koji poseduju kontrastne šavove na gotovo svakoj vidljivoj površini, od sedišta do panela vrata, kao i od kontrolne table do upravljača. Potpuno crni plastični paneli prekriveni su pravim karbonom.

Iako novi modeli slavne linije nikada neće dostići slavu svojih predaka, ne možemo reći da nismo zadivljeni izgledom ovog kabrioleta, koji poseduje sve dobre karakteristike savršenog leta, dovoljno konja ispod haube, spušten krov i brutalno lep izgled. Ovaj projekat je opisan kao veoma individualan, od strane tjunera, koji ovu Bubu naziva modelom jedinstvenim na svetu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group