Grmljavina moćnog Nissan Skyline R32 modela sa 1.000 ks

Samo je nekoliko automobila popularnije na tjuning sceni od Nissan Skyline R32 GT-R, dok ovaj posebni primerak, pretvoren u čudovište od hiljadu konja, dolazi kao najbrži koji je moguće na svetu videti...

Mašina predstavljena u poslednjem videu kanala AutoTopNL, uvezena je iz Japana u Veliku Britaniju tokom 2007. godine i opremljena je širokom opremom za karoseriju kompanije Veilside. Automobil takođe poseduje specijalnu foliju za karoseriju i postavljen je na kompletu zadivljujućih trodelnih ojačanih točkova.

Ekstenzivni proces tjuniranja odrađen je na popularnom RB26 motoru, koji je potpuno ojačan novim klipovima, klipnjačama i ARP šrafovima, zaptivkama i jednim moćnim Garret G35-1050 turbopunjačem. Tu su takođe i šezdesetomilimetarski Turbosmart kontrolni ventil izduva, šestokraki izlaz izduvne grane i šestostepeni sekvencijalni menjač koji prebacuje snagu na tlo. Projekat je takođe uključio i poboljšani sistem napajanja i ubrizgavanja goriva.

Sa svim ovim modifikacijama, ovaj Skyline GT-R isporučuje 1.000 ks i 976 Nm obrtnog momenta, ali njegovi tvorci tvrde da je on sposoban da isporuči još više snage. Testirajući ovaj automobil na autobanu, ljudi sa AutoTopNL kanala izmerili su neverovatno ubrzanje od sto do dvesta u vremenu od svega 3,95 sekundi i uspeli su da odguraju ovaj Skyline do GPS-om potvrđene brzine od 302 km/h.

Međutim, ovaj Nissan nije poseban samo zbog svoje brzine, već i zbog neverovatnog motora i izduvne note. On jednostavno reži ulicama, dok sekvencijalni menjač čini promenu brzina daleko privlačnijom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group