Frankenštajnovo čudovište: Mercedes sa srcem BMW-a

Brojni ljubitelji automobila ne mogu se odlučiti između Mercedes-Benz i BMW modela…

Ipak, zahvaljujući unikatnom “Frankenštajn” automobilu koji je delo nemačkog tjuning brenda Hartge, jedan srećnik neće morati da pravi taj izbor. Slavna tjuning radionica došla je na ideju da modifikuje Mercedes-Benz 300E opremajući ga BMW motorom.

Rezultat ovog eksperimenta, 1988 Hartge F1, naći će se na aukciji u junu ove godine, kao deo RM Sotheby’s godišnjeg Essen prodajnog događaja. Ljubitelji unikata i nemačke automobilske izvrsnosti će svakako dati sve što poseduju kako bi ovaj unikat postao deo njihove flote.

Iako danas više ne postoji, Hartge radionica imala je kult obožavatelja tokom osamdesetih i devedesetih godina zahvaljujući svojim divljim projektima, neretko opremajući automobile motorima koje ne biste u njima očekivali. Mnogi projekti na kojima su oni radili uključivali su BMW modele, ali prilikom rada na modelu o kom govorimo, radionica je želela da proba nešto novo, sa ciljem pomeranja granica.

Hartge F1 bio je jedan od njihovih odvažnijih projekata, u kom W124-generacija Mercedes-Benz 300E radikalno je redizajnirana sa BMW detaljima. Originalni motor automobila koji je izbacivao ne tako loših 180 konjskih snaga, zamenjen je BMW M88 motorom, koji je pritom uparen sa ručnom transmisijom koja potiče iz E24 6 serije. Rezultat je pogonski sklop koji razvija 150 konjskih snaga više od originala, odnosno 330.

Iako deluje kao da je u solidnom stanju, ovaj automobil će tražiti malo pažnje, ljubavi i nege od svog vlasnika, koji će verovatno u tome svemu uživati. Prema navodima, prodajni događaj će RM Sotheby’s će se održati od 24. do 27.juna, mada je i to sve neizvesno zbog pandemije korona virusa.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group