Najbolji Camaro na svetu

Više slika

Više slika

Proizvođač modela FireBall Camaro, svoj proizvod opisuje kao tvorevinu koja je izgrađena kao ultimativni lovac na Hellcat i Roush Mustang automobile.

Ovo definitivno ima nekakve veze sa tim što ovaj model automobila ima cifru od 990 konjskih snaga. Gledan spolja, on izgleda kao sasvim običan, stari SS, ali je daleko nadmašio veoma zavidne performanse ovog superautomobila. Nije ni potrebno govoriti da na svetu ne postoji ništa nalik ovom modelu, jer je prilikom izvršavanja svog zadatka u kreiranju najbržeg modela Camaro namenjenog trkama, ali i ulicama, kompanija Fireball izašla sa ultimativnim snagatorom.

Fireball uglavnom pravi automobile za brzinske trke jedan na jedan u trajanju od 9 sekundi, ali je ovoga puta upotrebio svoju ekspertizu kako bi ponudio ulično legalnu varijantu njihovih trkača. Predstavljen na DEMA sajmu, koji se završio pre nekoliko dana, šesta generacija automobila Camaro sadrži obilje komponenti visokih performansi, uključujući i superturbine kompanije Fireball, portovane glave, podizače vešanja visokih performansi, Chromoly klapne, dok se ova lista nastavlja u nedogled.

Recimo samo, da poseduje sasvim dovoljno modifikacija koje mu dozvoljavaju da razvije 990 ks i 918 Nm obrtnog momenta. Ova sila je za 340 Ks veća od one koju ima model ZL1, ali na našu veliku žalost, kompanija Fireball nije precizno objasnila koji motor njihova zver koristi.

Ono što je ipak najzanimljivije od svega jeste što, verovatno jedan od najboljih automobila na svetu, ima cenu od "samo" 90.000 $, koliko stoji kod izabranog dilera, ili, kako to vole da istaknu ljudi iz firme Fireball, manje od 100 $ po jednoj konjskoj snazi.

Sada se svi vlasnici Challenger i Charger Hellcat modela pripremaju za trku koja će ih definitivno namučiti, ali će takođe iščupati maksimum iz njihovih mašina.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group