Fiesta ST moćnija od modela Focus ST

Bilo je samo pitanje vremena kada će neko učiniti da Fiesta ST postane moćna koliko i Focus RS.

Ovo je možda svedočanstvo o tome koliko je u stvari dobra mašina Ford Fiesta ST i da čak u svojim poslednjim danima ovaj kompakt sa petoro vrata ostaje jedan od najfinijih automobila u svojoj klasi. Zapravo, slobodno možete pokušati da pronađete neki drugi automobil po istoj ceni koji je podjednako praktičan i zabavan za vožnju. Definitivno se ne možemo setiti ponude koja je približno dobra. Kao rezultat toga dolazi opšte ushićenje koje je proizvod potpuno neverovatne modifikacije načinjene na ovom izvanrednom modelu automobila. Kompanija Mountune predstavlja ljude koji su prošlog leta dotegli i usavršili Focus RS.

Sudeći po izjavi Kena Andersona, predsednika Mountune USA, namera njegove kompanije je bilo izbacivanje nove opreme pre zaključivanja 2016. godine, zajedno sa idejom dodavanja ozbiljne snage ovom malenom kompaktnom vozilu. Zahvaljujući novim turbo punjenjima i ECU remapiranju, koje je postalo opcija čipovanja po kojoj je Mountune najpoznatiji, ova nova oprema donosi dodatnih 80 ks iz četvorocilindričnog motora zapremine 1,6 litara. Ovo je pretvorilo juniorske performanse kompakta sa 197 ks u silu koju poseduju Audi S1, Mini John Cooper Works, Volkswagen Golf GTI pa čak i fabrička verzija Ford Focus ST. Ne znamo za vas, ali nama ovo zvuči i više nego savršeno.

Zapravo jedini problem koji postoji sa ovim dodatnim paketom jeste to što ne postoji ni naznaka toga da li on sadrži samo poboljšanja snage, jer je veoma dobro poznato da Mountune takođe poseduje i širok opseg ne - motorskih usavršavanja, koja uključuju, ali nisu ograničena na kočione delove, komponente vešanja i šasijske proteze. Bili bismo potpuno iznenađeni da ova dodatna oprema ne sadrži nešto više od gotovo 50% više snage od standardnog modela Fiesta ST. Pošto će novi Mountune paket biti dostupan za kupovinu i ugradnju do kraja godine, nadamo se da neće proći dugo pre nego što saznamo šta je to još firma sakrila u njemu i spremila za ovaj najekstremniji paket ikada namenjen modelu Ford Fiesta ST.

N.Đ.

  • Ključne reči:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group