Tjunirani Ferrari F40 možda predstavlja svetogrđe ali bez sumnje izgleda dobro

Više slika

Više slika

Ferrari F40 predstavlja jedan od najvoljenijih klasika fabrike iz Maranela, tako da sama pomisao na sečenje i modifikovanje specijalnim panelima neke jedinice iz ove slavne linije definitivno može čačnuti živac većini obožavalaca automobila...

Međutim, to nipošto nije sprečilo japanskog tjunera Liberty Walk da uradi upravo to sa svojom širokom opremom za karoseriju za F40 model. Pet meseci nakon Tokyo Auto Salon sajma automobila prošlog januara, japanski tjuner donosi nešto više fotografija i snimaka ovog superautomobila kako bi svet imao bolji uvid u njegovo postojanje.

Ferrari F40 model u izvedbi Liberty Walk tjunera prvi put je predstavljen u render formatu decembra prošle godine, sa pravim automobilom koji je pojavio na sajmu u Tokiju, sa potpuno belom liverijom. Cene pojedinačnih komada opreme ostaju nepoznate, ali sa sigurnošću možemo tvrditi da su veoma visoke.

Sa druge strane, novac nije problem za one koji poseduju ovakav superautomobil, mada isto tako je sigurno da bi retko ko od ovih ljudi, ako iko uopšte, odlučio da žrtvuje kevlar/karbonske panele karoserije svojih F40 modela radi široke opreme kreirane u pogonu ovog slavnog tjunera.

Kada govorimo o ovim nepovratnim vizuelnim modifikacijma, moramo napomenuti da one uključuju novi prednji segment sa prominentnijim spliterom, ventilisanu haubu, svetlosne jedinice koje menjaju standardne jedinice na izvlačenje, izgledom ga približavajući specijalnom F40 LM modelu. Zadnji rubovi su daleko dramatičniji, dobijajući montažne ekstenzije koje su zaštitni znak kompanije Liberty Walk.

Repni deo poseduje novi difuzor, podesivi zadnji spojler i Liberty Walk oznaku na centralnom delu, sa originalnim Ferrari amblemom koji je sada pomeren sa strane. Na kraju, superautomobil je dobio vazdušno vešanje i može biti spušten na tlo kada je parkiran. Sudeći prema izvorima, srednje montirana V6 2,9 litara velika jedinica duplog turbo punjenja ostala je potpuno nepromenjena.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group