Engleski tjuner planira elektrifikaciju kultnih Land Rover i Range Rover modela

Iako se puritancima nipošto ne sviđa ova ideja, tržište EV konverzija klasičnih modela sve se više razvija...

Britanska firma Everrati do sada iza sebe već ima široku paletu projekata koji uključuju zamene pogonskih sklopova, na modelima kao što su Porsche 911 964 generacije, Mercedes SL Pagoda i Superformance GT40, ali sada će svom bogatom porfoliju dodati i nešto ikoničnije automobile.

Poslednje retro električne konverzije za ovaj brend, predstavljaće originalni Range Rover i Land Rover Defender modeli, koji će se pridružiti retro Land Rover Series IIa automobilu, najavljenom prošle godine. Svaki od ovih klasika biće potpuno restauriran i vraćen u stanje bolje od fabričkog, pre nego što bude opremljen sa novim srcem nultih emisija, baš kao i drugi automobili kompanije Everrati.

Kompanija Everrati, koja je nedavno otvorila svoje drugo predstavništvo preko okeana, proširujući svoje poslovanje, nije otkrivala važne detalje kao što su agregati i performanse novih automobila, izjavljujući da će svaki od njih ostati dosledan bezvremenom kvalitetu vozila, istovremeno isporučujući moderan pogonski sklop, koji će prevazići specifikacije performansi originala.

Ovo prevazilaženje performansi originala neće biti previše teško, jer su V8 mašine kompanije Range Rover iz sedamdesetih stvarale svega 135 ks, što je rezultiralo ubrzanjem od nule do sto za 13,9 sekundi i maksimalnom brzinom od 147 km/h. A, iako Land Rover Defender nije bio nešto preterano brži, bilo je i onih koji su bili sporiji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group