Električni automobili dobili svoj prvi blindirani model Jaguar I-Pace

Nažalost, sledeću revoluciju u svetu automobila predstavlja elektrifikacija, tako da smo znali da ćemo pre ili kasnije naići na blindirani električni automobil...

Kao pionir u ovom polju, južnoafrička kompanija Armormax predstavila je svoj prvi blindirani Jaguar I-Pace model, koji nudi B4 nivo zaštite, navodno bez ikakvih kompromisa po pitanju performansi.

Kompanija Armormax nije ovaj projekat shvatila olako, zahtevajući tehničku podršku lokalnog ogranka brenda Jaguar Land Rover. Stoga, modifikacije koje je ona izvršila izvršene su u pažljivom maniru sa punim poštovanjem prema dizajnu I-Pace modela, sa OEM odobrenjem koje zadržava fabričku garanciju automobila.

Jaguar I-Pace dobio je balistička stakla debljine 22 milimetra na svim stranama, zajedno sa novim kompletom run-flat guma, omogućujući bekstvo iz opasnih situacija. B4 klasifikacija znači da ovaj električni automobil može izdržati pucnjavu iz pištolja i pumparica, ali ne i iz jurišnih pušaka.

Dodajući zaštitne slojeve ovom vozilu, prirodno je dovelo do nabacivanja kilaže što bi u praksi trebalo da uzme danak po pitanju performansi i vozačkog opsega električnog modela. Na svu sreću, ova kompanija je koristila najlakši mogući oklop koji je dostupan na planeti, insistirajući da su zbog toga performanse I-Pace modela ostale nepromenjene.

Međutim, blindirani električni automobil svakako je značajno teži od standardnog modela, koji iz fabrike izlazi sa 2.208 kilograma, ali ostaje nepoznato koliko tačno. Bilo kako bilo, vlasnici ovih Jaguar SUV modela koji žele nešto više zaštite od svojih vozila, biće oduševljeni kada budu saznali da im je ovakva oprema danas postala dostupna.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group