Električna konverzija klasičnog Rolls-Royce Silver Cloud II modela

Više slika

Više slika

Britanska kompanija Lunaz upravo je predstavila temeljno restauriran i usavršen Rolls-Royce Silver Cloud II model, koji sada poseduje električni pogonski sklop...

Ovaj specijalni Silver Cloud II originalno je kreiran šezdesete godine za oskarom nagrađenu glumicu Sofiju Loren, dok kompanija Lunaz nije ni jedan kamen ostavila neprevrnutim kako bi ga uvela u dvadeset i prvi vek. Promene startuju sa farbom, koja sada poseduje specijalni dvotonski finiš i kombinuje elemente u Shale tonu iznad nižih panela obojenih u Rich Gold.

Eksperti za restauraciju zatim su svoju pažnju okrenuli ka enterijeru klasičnog Rolls-Royce, koji je sada finiširan u Sage koži sa detaljima od burniranog orahovog drveta i specijalnim patosnicama, upotrebom materijala koji variraju od reciliranih najlonskih mreža i podloga od reciklirane kožne plastike. Automobil takođe poseduje i grejače u sedištima, moderan audio sistem i podršku za Apple CarPlay, Android Auto, USB-A i USB-C punjače, rikverc kameru i kontrolu krstarenja.

Baš kao i kod svih drugih projekata ove kompanije, Lunaz je odbacio originalni agregat sa unutrašnjim sagorevanjem i zamenio ga električnim pogonskim sklopom. Iako brend nije specifikovao performanse ovog električnog motora u Silver Cloud II modelu, poznato je da je britanska firma prethodno kreirala električni Rolls-Royce Phantom sa masivnim 120 kWh baterijskim pakovanjem, tako da postoji mogućnost da ova mašina poseduje istu energiju.  

Unikatni Silver Cloud II predstavlja deo novog Hotel Programme kompanije Lunaz programa, u okviru kog restaurira i modifikuje klasične Bentley i Rolls-Royce modele koji su u vlasništvu luksuznih hotela širom sveta. Lunaz tvrdi da će hoteli koristiti ova vozila kako bi transportovali goste od aerodroma i obezbeđivali šoferske usluge. Električna konverzija biće korišćena na evropskom, bliskoistočnom, američkom i južnoazijskom tržištu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group