Electric Genovation donosi promene novom Corvette modelu

Više slika

Više slika

Kada mislimo da nekom automobilu nije potrebno dodatno tjuniranje i pojačavanje, uvek se nađe neko kako bi sve naše teze opovrgao...

Svetska automobilska javnost odavno nije čula ništa o kompaniji Genovation, ali se u poslednje vreme pojavljuju planovi koji su vezani za sajam automobila Consumer Electronics Show (CES) koji se održava u Las Vegasu od devetog januara i predstavljanje njihovog novog GXE modela na istom događaju.

Nekoliko puta predstavljen asortimanom različitih prototipova, proizvodni model je čak daleko moćniji od očekivanog, jer sada ovaj modifikovani Corvette poseduje električni pogonski sklop koji stvara 800 ks (596 kW) i 948 Nm obrtnog momenta na trapu. Ove karakteristike sada mogu da omoguće automobilu da ubrza do stotke za menje od tri sekunde, pre nego što dostigne maksimalnih 354 km/h.

Određene, dodatne informacije biće objavljene najverovatnije kada ovaj sajam startuje za nekoliko dana, ali kompanija je 2016. godine objavila da će njihov model koštati oko 750.000 dolara i posedovati pogonski sklop koji proizvodi 660 ks (492 kW) i 812 Nm obrtnog momenta. Proizvodnja će biti limitirana na 75 električnih jedinica poznatog automobila, a svi modeli će posedovati prelazni opseg od približno 209 km na električnom pogonu.

Pred kraj prošle godine, objavljeno je da će cifre performansi najnovijih modela biti postavljene na nekih 700 ks (522 kW) i 812 Nm obrtnog momenta, dok će prelazni opseg svih jedinica biti povećan na 241 kilometar tokom normalnih vozačkih operacija.

Automobil je zakazan premijerno za sledeću godinu, a biće ponuđen sa mehaničkih osam stepeni prenosa i sedmostepenim manualnim transmisijama ili pedalnim automatskim menjačem. Moramo sačekati još nekoliko dana kako bismo saznali pravu istinu, jer sa ovoliko promenjivih ne možemo odrediti da li su čak i poslednje informacije o konačnoj snazi novog izdanja Corvette modela konačni.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group