Edo Competition maksimalno brutalizuje AMG GT R model

Više slika

Više slika

Svako ko izabere najvnoviji Mercedes-AMG GT, sigurno ne može pogrešiti...

Kada jednom svoj model odaberu i plate, naravno, vreme je da se odluče za nivo opreme koji žele.

U ponudi su bazni model sa 469 ks, GT S varijante Mercedes-AMG GT automobila sa 515 ks, GT C linija sa 549 i vrhunska varijanta GT R, koja stvara 577 ks. Sve ove cifre dolaze iz identičnog četvorolitarskog V8 motora sa dve turbine i postavljeni su u identičnim esencijalnim vozilima. Međutim, ukoliko nekome ni ovo nije dovoljno, tu je tjuning kuća Edo Competition, koja nudi nešto drugačija rešenja.

Nemački tjuner nudi redizajniranu verziju GT R automobila koja u njihovoj izvedbi proizvodi 660 ks. Ovo je čak više i od GT3 trkačkog modela koji poseduje masivni V8 superčardžer motor zapremine 6,2 litre, preuzet iz prethodne generacije SLS AMG automobila. U međuvremenu, obrtni momenat je takođe porastao, a sada, umesto 705 Nm, tjunirani poseduje 780 Nm dodatne vuče.

Zajedno sa redizajniranim motorom, kompanija Edo obezbedila je niže vešanje za gotovo inč napred i nešto manje od inča pozadi. Ovaj autombil takođe poseduje varijabilni izduvni kontroler koji donosi još bolji zvuk motora.

Glavni rezultat je ciljao ka tome da prenese nemačkog sportaka u sferu superautomobila, pružajući mu stav koji prati priču i povećava maksimalnu brzinu sa 318 km/h na autbanu, na sadašnjih 340 km/h. Ovaj tjuner nije rekao ništa o tome koliko dodatna snaga utiče na ubrzanje do stotke iz mesta, koje je u baznoj varijanti veoma impresivno i iznosi 3,5 sekundi, mada možemo sami pretpostaviti da je sada nalik najboljoj rolerkoster vožnji.

Takođe, ova varijanta itekako može napasti rezultat kruga na Nirnburgringu od 7:10.92 sekunde, koji drži GT R model nemačkog proizvođača, ali kako bi ga spustio bliže sedmom minutu, moraće da se izbori i sa drugim GT-R rezultatom u Nismo specifikacijama, koji je zaustavljen na 7:08.68 sekundi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group