Divlji 560 SEC Koenig - samo jedan od sto modela ikada kreiranih

Više slika

Više slika

Modeli kompanije Mercedes-Benz iz osamdesetih i devedesetih godina poznati su po svom skromnom prisustvu po pitanju izgleda, ali bi se sve to potpuno promenilo kada izađu iz radionice nemačke tjuning kuće Koenig...

Model koji vidite u našoj galeriji, predstavlja jedan od svega sto originalnih automobila kreiranih od strane brenda Koenig lično, sa svim budućim projektima koji su bili samo klasične konverzije. Kao što je očigledno na prvi pogled, ova mašina poseduje izuzetno interesantne panele karoserije, koji je ističu baš kao i u slučaju svih ostalih Koenig modela.

Prednji i zadnji paneli iznad točkova poseduju velike otvore za vazduh, sa zadnjim delom koji poseduje specifičan ugao koji podseća na poglopac motora Ferrari Testarossa automobila. U sedan verziji ovog automobila, 560 SEL Koenig imao je čak i bočne linije na zadnjim krilima, slične onim koje možemo videti kod italijanskog superautomobila.

Oprema za karoseriju ovog modela donosi nove branike i pragove, zadnji spojler i izduvne grane, ispraćene Koenig oznakama. Dodatna maska takođe je uključena u prodajnom izdanju i stiže u boji karoserije sa Koenig Specials “KS” oznakom umesto Mercedes zvezde. Ova maska po mišljenju mnogih daleko je bolja, a upravo zbog toga ovo predstavlja unikatno izdanje i njena uklapajuća boja potpuno se slaže sa divljom prirodom svih panela karoserije.

Unutar putničke kabine nalaze se novi drveni finiši i upravljač, Koenig instrument satovi i patosnice, zajedno sa kožnim tapacirunzima vrata. Ispod haube ovog Mercedes modela nalazi se fabrički V8 motor zapremine 5,5 litara, koji stvara pristojnih 275 ks i 430 Nm obrtnog momenta. Ova snaga odlazi na zadnje točkove 335 mm širine putem automatske transmisije, omogućujući modelu ubrzanje do stotke iz 6,8 sekudi i maksimalnu brzinu od 240 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group