DeLorean široke karoserije koji izgleda kao da će odleteti u budućnost

Malo je automobila ikoničnijih od DeLorean DMC-12, a brojni vlasnici žele da ih pretvore u identične mašine onoj iz legendarne franšize Back to the Future...

Međutim, vlasnik ovog posebnog primerka odlučio je da ode korak dalje i kreira nešto potpuno unikatno. Mašina koju vidite predstavljena je prošle nedelje na SEMA Show sajmu automobila i automatski je privukla pažnju svetske javnosti zbog svoje posebne, unikatne opreme za karoseriju, sa nešto širim rubovima točkova napred i pozadi. Rezultat čitavog projekta predstavlja DeLorean koji ne liči ni na šta što smo do sada mogli videti.

Na videu koji je nastao tokom ovog događaja, vlasnik ovog automobila otkriva kako je kupio spašeni DMC-12C, koji se ujedno ispostavio i kao najjeftiniji dostupan u SAD, iskoristivši ga za svoj projekat. Kompletiranje posla zahtevalo je šest meseci, u okviru kojih su nastali novi eksterijerni paneli i jedan od najintrigatnijih aspekata novog dizajna, 3D štampani LED farovi i prepoznatljive štopaljke.

Po pitanju pogonskog sklopa, tjuneri su se odlučili da odbace ozloglašeno nepouzdani V6 agregat zapremine 2,25 litara, koji je originalno dolazio sa ovom linijom, zamenivši ga sa LSX V8 motorom zapremine 5,3 litara i parom turbo punjenja, smeštenih ispod njega i na svega nekoliko entimetara od tla.

Ovo verovatno nije najefikasnija postavka, ali vlasnik ovog DeLorean modela tvrdi da je njegova njegova postavka u drugom planu i da ga je on gradio kako bi izgledao moćno, a ne zbog visokih performansi. Ova V8 mašina je uparena sa transmisijom dobijenom iz Porsche 911 modela, 996 generacije, u pradnji besprekornog izduvnog sistema.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group