DeLorean Hovercraft koji vas vodi u budućnost

Više slika

Više slika

Automobil koji je svoju slavu stekao u filmovima „Povratak u budućnost“, sada može da se kreće i po vodi...

DeLorean je zaista ikonski automobil kojeg će danas svi prepoznati, a naročito filmovili koji su gledali klasik “Povratak u budućnost”. Iako ovaj automobil nije bio mnogo popularan kada je tek proizveden, zahvaljujući ovoj uspešnoj filmskoj franšizi, postao je jedan od najpoželjnijih automobila.

Zbog toga je mladi student filozofije, Met Ris, kreirao svog DeLoreana. On nije uspeo da ga osposobi da leti ili da putuje kroz tkaninu vremena i prostora, ali je zato od njega napravio hoverkraft koji mu omogućava da ovo vozilo vozi i po kopnu, ali i po vodi.

Iako ovaj model izgleda autentično gledajući spolja, on je zapravo napravljen od stiropora, prekrivenog obojenim fiberglasom. Propeler smešten na prednjem delu vozila gura vazduh prema vinilnim stranicama, podižući automobil 15 do 20 centimetara iznad površine vode. Dodatni propeler smešten sa zadnje strane pomera automobil u napred. Iako se radi o veoma realnoj replici, ovaj auto ipak može da razvije brzinu od 50 km/h.

Met je sada odlučio da svoj izum proda, jer više nema vremena da ulaže u ovo vozilo niti da ga vozi, pa ga je postavio na popularan sajt "Ebay", gde ga prodaje po ceni do 45.000 dolara. On je takođe rekao da će 10% od cene dati u humanitarne svrhe fondaciji za lečenje Parkinsonove bolesti, koju vodu Majkl Džej Foks, glumac koji je igrao Martija u filmu “Povratak u budućnost” i koji boluje od ove teške bolesti.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group