Definicija pravog spavača - Mercedes-Benz V-Class sa AMG motorom

Jednostavno posmatrajući ovaj Mercedes-Benz V-Class, definitivno možemo pomisliti da se radi sasvim običnom modelu, baš kao što su i svi ostali u njegovoj liniji...

Međutim, ovaj pritajeni tigar opremljen je V8 motorom duplog turbo punjenja i predstavlja pravu definiciju spavača. V-Class jedinica dolazi iz radionice nemačkog tjunera GAD Motors i poseduje cenjeni četvorolitarski M177 motor zapremine četiri litra, sa duplim turbo punjenjem, kompanije AMG, koji se već koristi u modelima iz serija kao što su Mercedes-AMG C 63, E 63, GT 63, G 63, kao i Aston Martin DB11 V8, Vantage i DBX britanskog proizvođača.

V-Class serija je u standardnom formatu napajana dizel jedinicom sa 190 ks, ali zahvaljujući novoj V8 zveri, kao i pojedinim poboljšanjima kreiranim na njoj, ovaj posebni model sada ima masivnih 585 ks na raspolaganju. Kako bi sva snaga novog pogonskog sklopa bila zauzdana, u jednačinu ulaze masivne karbonsko keramičke kočnice i modifikovani sistem vešanja. Tu je takođe i novi izduvni sistem nemačkog tjunera.

Na ovoj zverki postoji svega nekoliko sitnih tačaka u spoljnom delu koji otrkivaju da se tu zapravo ne radi o standardnoj V-Class varijanti. Jedan od njih jeste komplet novih točkova, postavljenih niže nego obično i jedna mala oznaka koja nagoveštava da se ispod haube nalazi AMG motor. Nikakve promene nisu izvršene u enterijeru automobila, što dodatno ističe njegovu spavačku pojavu.

GAD Motors je nedavno izveo ovaj porodični model na Zweibrücken aerodrom u Nemačkoj, radi trka ubrzanja, u kojima su ga postavili na crtu protiv nekih ozbiljnih protivnika, uključujući BMW M5, McLaren 720S, Mercedes-AMG GT i C6 Chevrolet Corvette modela.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group