Dahler BMW X3 dobija stav i 414 ks

Nakon primenjivanja svoje magije na poslednjoj generaciji BMW X1 modela ranije ove godine, tjuning kuća Dahler želela je da upotrebi slične tretmane na trećoj generaciji X3 automobila, takođe...

Na vizuelnom planu, ovaj G01 X3 model surovog izgleda poseduje potpuno nove, ultralagane aluminijumske felne, Competition Line oznake i niže vešanje, što ga čini nešto sličnijim izgledu sportskog M40i automobila.

U svojoj fabričkoj formi, ova verzija X3 modela poseduje 355 ks i 500 Nm obrtnog momenta, što automobilu omogućuje ubrzanje iz mesta do stotke za svega 4,8 sekundi. Zahvaljujući kompaniji Dahler, snaga je podignuta na 414 ks i 630 Nm obrtnog momenta, što je svakako skratilo ubrzanje do stotke na pravoj liniji, ali do sada, nismo dobili bilo kakve informacije o ovim ciframa.

Ukoliko bismo dali sebi za pravo da izvedemo neke proračune, možemo sa određenom sigurnošću proceniti da je vreme startnog ubrzanja do stotke ošišano na 4,5 sekundi ili nešto malo manje. Shodno tome, moramo napomenuti i to da u X5 M teritoriji, kao M napajani terenci, sposobni za dostizanje stotke iz mesta za 4,2 sekunde. Tačnije, ovi modeli poseduju 567 ks i 750 Nm obrtnog momenta, ali takođe teži više od X3 M40i za oko 456 kilograma.

Ostale modifikacije uključuju specijalno finiširani izduvni sistem sa četiri grane od nerđajućeg čelika, posebno kreirane poklopce retrovizora na bočnim stranama i potpuno crne finiše na različitim mestima kao što je okruženje prednje maske hladnjaka, na primer.

Ovaj tjuner tvrdi da će u budućnosti modifikovati još nekoliko različitih modela potpuno nove linije X3, a ne samo automobile njene M40i varijante. Zapravo, njeni inžinjeri tvrde da već poseduju spremne tjuning pakete za sve benzinske i dizel modele, ali da detalje o njima ne žele objavljivati još uvek.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group