Čip Fose oživljava Cadillac iz 1935. godine

Više slika

Više slika

Poznati dizajner i modifikator automobila, Čip Fose, priprema se za jedan od svojih najambicioznijih projekata ikada - pretvaranje skiciranog automobila iz 1935. godine u realnost.

Davne tridesete godine prošlog veka, prodavac automobila Wes Ridel je zajedno sa svojom ženom osmislio besprekorni Cadillac kupe. Ovaj automobil je skicirao dizajner kompanije GM Art Ros i osmišljen je tako da bude baziran oko Cadilac limuzine, poseduje njenu skraćenu šasiju, niže vešanje i tvrdi pokretni krov. Iz potpuno nepoznatih razloga, ovaj automobil nikada nije ugledao svetlost dana.

Na početku ove godine, Fose je otkrio svoje planove o tome da zaista želi da napravi ovaj prelepi automobil, baziran na modelu Cadillac Series 60 Sedan iz 1939. godine i tom prilikom će pratiti isključivo originalni dizajn, ali će dodati i neke od svojih prepoznatljivih stilskih karakteristika ovom projektu koji je nazvao Madam X.

Kao što Foseova skica pokazuje, automobil će biti ofarban u bordo boju, sa hromiranim točkovima i felnama akcentovanim u istoj nijansi. Nije poznato ko je uposlio Fose Design Studio da kreira ovaj automobil, ali najlepše od svega je to što će on biti gotov do kraja ovog leta, kada ćemo mu se gotovo sigurno vratiti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group