Callaway Corvette C7 GT3-R

Callaway je napravio ultimativni body kit za Corvette, koji ga uz pomoć karbona pretvara u zver spremnu za stazu...

 


Ovo je verovatno bio jedini način da Corvette C7 bude još bolji automobil nego što je sada. Ultra agresivni stav, kao i proširenja branika su prazni kza oči, ali to se i moglo očekivati od Callaway-a. 

Nalaze se u Leingartenu u Nemačkoj, a poznati su po pravljenju ekstremnih Corvette modela za staze. U stvari, kompanija pravi GT trkače od 1990. godine i ima veliko iskustvo i ekspertizu kada su u pitanju američki modeli. 

Novi, FIA GT3 odobren, spreman za trke C7 GT3-R je rezultat rada od dve godine, planiranja i razvoja, kao i izrade komponenti. Skicirao ga je kanadski dizajner Paul Deutschman koji je odgovoran za dosta modela. 

Iako izgleda kao da ima milion konjskih snaga, u pitanju je 6.2 V8 koji ima "skromnih" 600ks, pošto je razvijen u skladu sa FIA propisima. Povezan je na X-Trac šestostepni prenos, a prema rečima kompanije performanse automobila su daleko više od onih na papiru. 

Oficijalna premijera na stazi će biti početkom 2016. godine, a takmičiće se sa najbržim GT automobilima. 

O.r:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group