Brutalno tjunirani BMW X5 M Competition brenda Manhart

Više slika

Više slika

Kompanija Manhart je nakon predstavljanja BMW X7 Dirt Edition modela pre zimskih praznika, odlučila da svetu pokaže još jedan projekat koji model X5 M Competition pretvara u pravog esktrema...

Ovaj super SUV model dobio je specijalnu turbo opremu, kompletiranu posebnim interkulerom, kao i novu elektronsku jedinicu kreiranu od strane kompanije, MHtronik/ECU, koja sada pomaže motoru prilikom razvijanja neverovatnih 812 ks i 1.080 Nm obrtnog momenta.

Ovo je veoma zavidno poboljšanje standardnog V8 modela, sa 4,4 litra zapremine i dva turbo punjača, koji u fabričkom obliku razvija 616 ks i 750 Nm obrtnog momenta. Tjuner nažalost nije objavio vreme ubrzanja iz mesta do stotke, ni maksimalnu brzinu svoje varijante, ali je ona sada sigurno skresala nekoliko desetinki sa zvaničnih 3,8 sekundi, koliko je potrebno standardnom X5 M Competition automobilu, čija maksimalna brzina iznosi 250 km/h, ili 290 km/h kada je opremljen sa opcionim M paketom opreme.

Kako bi se nosio sa ovolikim ubrzanjem, osmostepeni automatski menjač je takođe dobio svoje poboljšano izdanje, dok su Wuppertal vešanje niže za 30 milimetara i prigušivač izduvne grane od nerđajućeg čelika, sa kontrolom ventila i četvorostrukim izlaznim granama od 100 mm, zaduženi za kompletiranje tehničkih modifikacija.

Po pitanju izgleda, tjunirani X5 M Competition, rebrendiran kao MHX5 800 od strane svog tvorca, finiširan je crnom i zlatnom bojom, donoseći novi prednji spojler, haubu, pragove, zadnji difuzor i retrovizore od ugljeničnih vlakana, postavljene zajedno na ojačanim felnama dimenzija 10.5×22 inča i 295/30 gumama.

Crna boja sa zlatnim akcentima u istoj kombinaciji korišćena je kao glavna tema tokom kreiranja enterijera i ispraćena je karbonskim finišima volana, tjunerovim logom u njegovoj sredini i većim pedalama za promenu brzina iza njega.

N.Đ.

Izvor: Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group