Brutalni tjuning projekat Rajana Šelbija baziran na Hellcat modelu

Specijalne modifikacije automobila mogu biti lake ili veoma teške u zavisnosti od toga šta pojedini ljudi žele...

Upravo je to ono što posvećeni Mad Cat model Roberta Šelbija čini posebnim, zajedno sa činjenicom da on ne predstavlja jednostavnu reinterpretaciju filmskog automobila i modela koji je korišćen u Mad Max franšizi, već moderno izdanje Persuit Special jedinice bazirane na Dodge Challenger Hellcat automobilu i zaista poseduje originalne delove sa klasičnog australijskog maslkara.

Originalni Pursuit Special iz Mad Max filma bio je Ford Falcon model, stoga predstavlja pravo čudo to što ovaj projekat startuje sa Challenger modelom. Šelbi je u viziji video dimenzionalno i spiritualno ova dva modela kao veoma slične pre nego što je napravio i jednu modifikaciju na 2020 Challenger Hellcat šasiji, koja je sada skrivena ispod specijalno dizajnirane karoserije.

Krilo na zadnjoj strani krova dobijeno je od 1980 Chevrolet Camaro, dok su maske iza svakih vrata preuzete sa modela 1973 Ford Falcon modela. Ovi automobili ne poseduju originalnu australijsku DNK, ali je finalni proizvod ipak završio sa njom u punom sjaju. Šelbi je sada krenuo sa dodavanjem Arcadiapane Falcon nosa prednjem delu automobila, ali se ovde nikako neće zaustaviti, jer je kupio 1970 Torino fastback model koji planira da nakalemi na Challenger.

Iako je ova kreacija daleko od završene, sa lakoćom je moguće videti koliko je Šelbi pružio pažnje detaljima i duhu kreiranja automobila na pravi način. Brutalni usisnik koji viri iz haube za sada je, baš kao i u filmu, potpuno nefunkcionalan, ali poseduje identičnu vrstu mehanizma u automobilu koja omogućuje vozaču da ga aktivira kao Mel Gibson na velikom platnu.

Na svakoj strani automobila nalaze se i posebno kreirani točkovi, namenjeni repriziranju originalnog dizajna i dovoljno su veliki kako bi se uklopili sa modernim Challenger modelom. Kako bi osigurao da se kočione komponente uklapaju u čitavu priču, Šelbi je dodao zaustavni sistem Dodge Demon modela, umesto itekako potentnih fabričkih delova. Bočne izduvne grane takođe nisu tu radi šminke i potpuno su funkcionalne, a baš kao i ogromni usisnik na superpunjaču motora, one mogu biti aktivirane putem prekidača u putničkoj kabini.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group