Brabus pretvara Mercedes-AMG S63 E Performance u luksuznu raketu sa 930 ks

Više slika

Više slika

Za kupce koji tržištem tragaju za neverovatno moćnim, luksuznim sedan modelima, Mercedes-AMG S63 E Performance izdanja definitivno spadaju u uži izbor, dok najmoćnija verzija S klase sada postaje još uzbudljivija uz pomoć nemačkog brenda Brabus, koji po ustaljenom običaju nudi svež opseg eksterijernih, enterijernih i performansnih poboljšanja...

Modifikovani Mercedes-AMG model sada dolazi sa Brabus 930 oznakom, koja je ujedno i indikator onoga što se ispod njegove haube nalazi. Priključno hibridni pogonski sklop stvara monstruoznih 930 ks i 1.510 Nm obrtnog momenta, što je povećanje za 126 ks i 80 Nm u poređenju sa fabričkom verzijom, dostupno zahvaljujući Brabus PowerXtra B40E-930 modulu na četvorolitarskom V8 agregatu duplog turbo punjanja, sa električnom jedinicom koja je ostala netaknuta. Snaga ove zveri odlazi na sva četiri točka putem devetostepene automatske transmisije.

Sudeći prema nemačkom tjuneru, gotovo 2,6 tona težak sedan ubrzava do stotke iz mesta za 3,2 sekunde, što je za 0,1 sekundu brže od fabričke varijante, dok mu maksimalna brzina ostaje elektronski limitirana na 290 km/h.

Brabus 930 takođe izgleda i dosta agilnije od fabričke S klase, uprkos tome što poseduje dosta uglađeniju opremu za karoseriju u poređenju sa kreacijama rivalskog brenda Mansory. Dodaci koji uključuju ugljenična vlakna predstavljaju spojler, veći difuzor i izduvne cevi u kvad postavci. Poslednjepomenuti segmenti generišu još besniji zvuk po zahtevu vozača, zahvaljujući aktivno kontrolisanim ventilima Brabus sportskog izduvnog sistema.

Luksuzni sedan pune veličine postavljen je na 22 inča velike Brabus Monoblock ZM Platinum Edition, ojačane točkove, koji sada predstavljaju opciju i za fabrička izdanja S klase, specijalno finiširane u crnoj boji kako bi se uklopili u potpuno mračnu konfiguraciju ovog posebnog izdanja. Iza njih, Brabus SportXtra moduli vešanja spuštaju automobil dodatno za 10 milimetara, u zavisnosti od moda vožnje u kome se nalazi.

Unutar putničke kabine, Brabus S63 dobija prednosti Masterpiece enterijernog paketa, koji mu donosi visokokvalitetne kožne presvlake sa dijamantskim šivenim obrascima. Unutra takođe možemo videti i dve različite konfiguracije koje su dostupne, od kojih je jedna finiširana u crnoj, a druga u nebo plavoj boji. U oba slučaja, putnička kabina Brabus modela ispunjena je karbonskim detaljima i poseduje brojna obeležja nemačkog tjunera. Na kraju, u enterijeru se nalaze i 77 oznake, koje predstavljaju referencu na 1977. godinu, kada je ovaj slavni nemački brend osnovan.

Brabus je potvrdio da cena za njegovu poslednju ponudu startuje sa 405.000 evra, dok je primerak koji možete videti u našoj galeriji postavljen sa cenom od 479.889 evra, što je više nego velika razlika u poređenju sa standardnim modelima, ali još brutalnija kada se uporedi sa više nego skupocenim, standardnim Mercedes-AMG S63 E Performance izdanjem, koje iz fabrike u standardnom formatu stiže sa cenom od 208.393€.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group