Brabus podiže snagu moćnog AMG SL63 modela na 750 KS

Više slika

Više slika

Brabus je upravo predstavio novi 750 Bodo Buschmann Edition ‘1 of 25’ model, baziran na moćnom Mercedes-AMG SL63 automobilu...

Kao i većina projekata kompanije Brabus, ekspertiza inžinjerskog tima ovog tjunera primenila je svoju magiju na pokretačkom sklopu ovog automobila. Stoga, četvorolitarski V8 agregat sada je uparen sa viskopoerformansnim Brabus turbo-punjačima i dobio je čiptjuning ove kompanije, što je bilo dovoljno da mu se snaga podigne na 740 ks i 900 Nm obrtnog momenta, omogućujući modelu ubrzanje do stotke iz mesta za 3,3 sekunde i maksimalnu brzinu od 315 km/h.

Pošto neki SL63 vlasnici biti prilično sumnjičavi na samu pomisao o pružanju svog potpuno novog sportskog automobila kompaniji Brabus, ovaj slavni tjuner nudi trogodišnju garanciju ili 100.000 kilometara preko fabričke za svoj rad na motoru.

Brojne promene kreirane su i na aerodinamici, odnosno sveukupnom dizajnu ovog Mercedes modela, tako da sada njegov prednji deo poseduje novi spojler napred i on ne samo da izgleda dobro, već istovremeno redukuje i podizanje prednje osovine. Takođe, moguće je primetiti i da su prednji usisnici vazduha sada dosta veći i da se oko njih, kao i oko maske hladanja, sada nalaze novi akcenti od ugljeničnih vlakana.

Brabus je takođe opremio ovaj SL63 sa prednjim dodacima na rubovima od ugljeničnih vlakana, zadnjim difuzorom od istog materijala i suptilnom lajsnom na zadnjoj strani. Tjuner je takođe u potpunosti oživeo trokiraki dizajn točkova prvi put predstavljen osamdesetih, mada su ovoga puta oni dosta čvršći i veći. Zapravo, prednja osovina poseduje točkove od 21×10,5 inča, sa gumama koje mere 275/35, dok je zadnja opremljena točkovima veličine 22×12 inča, isprećenih 335/25 gumama. Visina automobila takođe je oborena za 25 milimetara, zadržavajući opciju podizanja prednjeg dela.

Za kompletiranje modifikacija zadužene su brojne enterijerne promene uključujući i grafike utisnute na vizirima i naslonima sedišta, četvrtastu kožnu površinu, visokosjajne akcente od ugljeničnih vlakana na upravljaču, centralnoj konzoli i vratima, zajedno sa novim gumenim segmentima na pedalama i oplatama za zaštitu pragova sa osvetljenim Brabus logoima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group